Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej pozemku krátce po koupi

Od: renatka0702* odpovědí: 4 změna:
Pred 5 mesici jsem si koupila pozemek a chtela bych ho prodat ale chtela jsem se zeptat jesli tam neni nejakej hacek napr. Ze musim pozemek vlastnit 1 rok atd. dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pokud nějaký závazek nevyplývá z kupní smlouvy (např. věcné břemeno) prostě pozemek prodáte a z výnosu zaplatíte daň (aby byl prodej od daně osvobozen, musela byste jej vlastnit aspoň 5 let (resp. 2 roky, pokud by šlo u dům a měla jste v něm po ty dva roky trvalé bydliště).

Výnos vypočítáte jako rozdíl prodejní a kupní ceny, případně ještě minus náklady na prodej či zhodnocení (např. odhad)...

doplněno 28.06.12 21:00:

Jo - napsal jsem to nejasně - píšu o dani z příjmů z prodeje nemovitosti - osvobození je možné za podmínek, které jsem uvedl.

Daň z převodu nemovitosti se platí vždy, jak píše Miramira, je 5% a vyměřovacím základem je, opět jak píše Miramira, buďto cena realizovaná a nebo odhadní, vždy ta vyšší...

tohle podle mě není zcela pravda. Finančák nikdy moc nezajímá za kolik jste nemovitost koupil, ale za kolik jste prodal a z toho se platí daň. Příkladem daň z převodu nemovitosti se platí z ceny prodejní nebo odhadní podle toho, která je vyšší a pokud se jedná o prodej do 5ti let zdaňuje se myslím až 15ti procenty a pokud jste majitelem déle jak 5let tak 3%. To, že převádíte nemovitost za úplatu (cenu) a koupili jste jí za 200 000 a prodáváte za 150 000 neznamená, že Vám finančák vyměří nulovou daň, ale zdaní těch 150 000 příslušným výměrem. Tak to chápu já.

lolaprasatkova

Zapomněl jste na jednu věc . Pokud máte pozemek za milion, prodáte za 100 ticís platíte dle odhadu. Je to protože lide v čr podvádějí.

ron*
hodnocení

0x

Pokud máte prodej pozemku nějak omezen, určitě by to bylo uvedeno v kupní smlouvě.

Je-li na pozemku nějaké břemeno zjistíte na Katastrálním úřadu z výpisu listu vlastníka (LV).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]