Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem Budu muset vymalovat kuchyň. Nejspíše s pomocí některého z mladých. Ale jsem silně zmatená. Táta rozvařil mýdlo s jelenem nebo Helada a zdi velkou štětkou natřel tou mýdlovou vodou. Říkal, že to mýdlo s předchozí malbou udělá kašičku, která vyschne a nová malba pak drží. Celý život jsem si malovala sama takhle jsem to dělávala. Zvláště pak v kuchyni a nad sporákem. Teď všichni mluví o penetraci. Nejsem 100let za opicema se svým mýdlem s jelenem?
Já bych zmaten nebyl a zůstal bych u Vašeho osvědčeného postupu. Hlavne se nedejte zvyklat mediální masáží na různé akryláty
atp a zůstaňte u starého dobrého remalu
.Mýdlo s jelenem (jeho obdoba) se dnes používá na napouštění různých supermoderních stěrkovacích hmot akorát s tím rozdílem že pod jiným názvem a za asi tak padesátinásobek ceny
. Já osobně jelenem napouštím třeba cementové pohledové stěrky a nedám na něj dopustit
.
Mýdlová voda zeď odmastí - zejména v kuchyni a nad sporákem je to vhodné... A dělá se to v případě potřeby pořád.
Penetrace se používá ke zpevnění omítky a už namalovaných vrstev (aby se nemuselo škrábat) - takže zda penetrovat či ne závisí na tom, jak předešlé vrstvy malby drží. V dobách "před penetrací" se malovalo primárně štetkou, takže se strhávání starších maleb takový problém nebyl.
Je-li na stěně několik vrstev, zejména barev bez akrylátu, je penetrace vhodná - nejlíp to vyzkoušíte navlhčením stěny a zkusmým setřením/odloupnutím - takže někde tam, kam není moc vidět (ať nemusíte nakonec ještě škrábat).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.