Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám větší problem a potřeboval bych poradit, budu kupovat dlažbu a obklady do koupelny ale nejsem si jistej s počtem mužete mi prosim vás někdo poradít? Koupelna je velka 1,45x1,85m dlažba má 30x30 a obklad má 20x40 kolik toho bude přesně potřeba? obklad se bude dávat jenom do výšky 1,30m a bude se obkládat jenom do L. Výšlo mi cca 5 baliku dlažby a 9 baliku obkladu, zdá se mi to ale málo...Můžete mi někdo prosim vás poradit:? Děkuji
Nevím, jak máte velké balíky, takže počítám kusy obkladů i dlažby.
Když budete dávat obklady svisle, tak potřebujete 52ks. Když je dáte podélně, tak potřebujete 58ks. Počítejte s tím, že budete muset hodně řezat, protože máte rozměr zdi, který se nedá dělit rozměry dlaždic. Jestli si chcete ušetřit práci, tak začněte od rohu L. Kachle dávejte svisle. Udělejte jednu ze stěn, zbyde vám 5cm... i když ani to ne, protože budete dělat mezi kachlíky spáry. To samé udělejte na druhou stranu. Pokud je standardní spárovka 0,5cm, tak na kratší stěně to máte: 7x20 + 3cm spár = 143cm. Na konec můžete dát koncovou laťku. Stejně budete počítat delší zeď : 9x20 + 4cm spár = 184cm... a koncová laťka. U každé zdi to budou 3 řady á 40cm = 120cm. Otázkou je, jestli se vám chce řezat další 10cm obkladu, nebo budete kachlíkovat jen do 120cm. Jestli chcete dalších 10 cm, tak potřebujete další 4 obklady => 1obkad á 4ks/10cm. Takže celé je to: 7x3 + 9x3 +4 = 52ks
U podlahy potřebujete 30 kachlí. 5 z nich budete ořezávat na kratší straně a budete přidávat na té delší.
Na podlahu budete potřebovat do posledního centimetru přesně 30 ks dlažby (nevím, kolik jich je v balíku). Samozřejmě by to ale chtělo něco navíc do rezervy - některé se vám můžou při špatné manipulaci zlomit, ořezy taky nemusí vyjít přesně, budete mít křivější roh a už to vyjde jinak...
Bohužel nevím, jak to myslíte s obklady do L, tudíž neporadím.
To je matematika zakladní školy délka x šířka místnosti v metrech Vám vyhodí plochu.Většina dlažeb a obkladů se prodává v m2 nebo třeba 2m v balení.jak jednoduché a jak napsal-a Jabraka + 10% na prořez (pokud samodomo tak alespoň 50%)
doplněno 27.06.12 20:18:Nejen místnosti,ale taky třeba zdi kterou chci obkládat!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.