Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni, na činžáku máme opadávající omítku. Chceme udělat novou. Je to celkem 548 m2, činžák má 2 patra. Tloušťka stěn je 60 cm. Zajímá mě, zda bude podle vašich názorů levnější udělat fasádu a zateplení 5 cm polystyrenem nebo nechat nahodit, oštukovat a natřít? A kolik by měla být cca cena za metr čtvereční za práci v případě platby "na ruku bez dokladu" + cena za m2 za materiál v jednotlivých technologiích? Podotýkám dopředu, že jde o cenu té fasády, úsporu na vytápění apod. neřešíme. Moc děkuju předem za názory.
Pokud chcete řešit opraqvu stěny zateplovacím systémem a dopředu vyloučíte hlavní důvod izolantu zatepelní, tak určitě nedávejte polyš, ale jen zaštukovat a opravit.
Časem přijdete na to, že jste neudělali správně a měli jste hned kvalitně zateplit. Z čeho je 60cm zdiva? jaké je složení...
cenu nejde takto stanovit... 80Kč za metr štuku, 10Kč za penetraci, 30Kč natření válečkem + matroš, lešení atd.
Doporučil bych jiný postup, pozvěte 10 firem z okolí, aby vyhodnotili Váš návrh, udělali celkovou nabídku a vy pak porovnávejte. Musíte se prokousat nabídkami a zjistit, zdali (ne)úmyslně nezapoměli na něco, lešení atd..
Milane, děkuji, že jste mi odpověděl právě vy. Četl jsem dost vašich příspěvků a měly hlavu a patu.
Zdi jsou z pálených cihel - plných.
První firma mi dala rozpočet na cenu 1200 Kč za metr. Když jsem ji chtěl s nimi rozpitvat, vylezlo z nich, že chtějí
lešení | 120 | ||||
olepení (zakrytí) okna, plechování | 50 | ||||
10cm fasádní polystyren, lepidlo, hmoždiny, start. Lišta | 160 | ||||
montáž polyst. | 80 | ||||
perlinka + lepidlo, rohy plast. | 120 | ||||
montáž perlinky | 90 | ||||
penetrace d+m | 50 | ||||
fasáda probarvená, silikonová, točená, dle sytosti | 190 | ||||
natažení fasády | 170 | ||||
římsy | 180 | ||||
celkem | 1210 |
Tím pádem se dostali na celkovou cenu cca 663.000 Kč a to mi připadá fakt hodně mimo realitu. Např. účtování lešení od metru - v podstatě bych si za těch 60000 Kč moh lešení koupit a dále pronajímat I ty nákupní ceny mi připadají dost vysoké, stejně jako účtování soklové lišty od metru čtverečního apod.
Osobně bych chtěl např. pevnou cenu od m2 za materiál /např 200 Kč/ a cenu za práci na celou zakázku + cenu pronájmu lešení. Mysíte, že je to tak správné?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.