Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zavřít špatně otevřené okno

Od: zoufalec odpovědí: 34 změna:

Zdravím,mám pitomý dotaz,jsem na koleji kde jsou klasická plastová okna a obě v mém pokoji jsou otevřená jak na ventilačku,tak normálně do boku,tzn drží jen v jednom dolním pantu a klika kouká nahoru.nevíte někdo jakým způsobem je mám zavřít?Nejde mi to,nikdo tu není kdo by mi je zavřel:( Děkuju moc!

34 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Podívejte se na hranu okna, z boku tam kde jsou západky (zámky) měla by tam být pojistka, pravě na to aby při otevření okna, už nešlo kliku přetočit do jiné polohy. Je to ze silnějšího či tenčího plechu, ale hlavně s ní jde lehce hýbat (narozdílod zámků) Tak tu zmáčkněte a zkuste pohnout klikou. Hlavně pozor, ať vám to nespadne na hlavu!

doplněno 11.01.15 19:48:

Tak to je super. Každý rok jeden spokojený zákazník :-D

pikachunne

já se přidávám k poděkování, fakt to hodně pomohlo! byla jsem zoufalá, že to okno už nezavřu :D

zoufalec
hodnocení

Super,mám to,děkuju!Stačilo zmáčknout a otočit klikou,fakt díky!

jirina*

vy jste naprosto úžasnej! parááda, už to mám taky zavřený - byla to moje noční můra, páč se mi to stalo už víckrát, teď už vím, jak jednoduchý to je! děkuji děkuji děkuji!

daniella29

děkuju i po třech letech. právě se mi stalo to podobné, venku vichr a tma na spadnutí. RADA NAD ZLATO !

misko

Supééééééér :) pomohlo to i mě :) zase jsem o trochu chytřejší díky Vám :)

svat
10.08.15 21:42
Děkuji!
terka72

Supéér, děkuju dějuju moc, zahránil jste mě od probdělé noci:) Přidávám se do fanclubu *hej*

monie

Super, pomohlo i mě. Díky! Sice úplně netuším, jak přesně jsem to udělala, ale už aspoň vím, jak na to příště :) Velké díky!

eneska

Chlape, Vy jste k nezaplacení... děkuji moc

host*
28.08.16 12:55

Díky!

irena*

Super, děkuju za radu! vyřešeno!konečně nebudu muset poslouchat nad ránem auta pod barákem:) a nezmrznu:)

zlaryba
Děkuju, děkuju a ještě jednou děkuju! To je rada nad zlato! :)
skipi

*srdce* úžasná rada .. .DÍKY MOC!

sannyna
Supeeer moc děkuji, okno bylo zavřené hned!
marzaj
Moc Vam dekuji, i v roce 2020 Vase rada stale pomaha... povedly se mi "vylomit" balkonove dvere, zkousela jsem vse a Vase rada se zmacknutim pojistky a zaroven otoceni kliky ihned zafungovala..
lukasb

Děkujeme moc strávil jsme 20 minut na tom že nám nejde zavřít okno, s pojistkou to fungovalo :)

petra*
Přidávám se s poděkováním.Trápila jsem se zoufale s vypadlým oknem. Po vaší radě vše funguje jak má. A jde to i bez násilí a případného poškození. Díky díky díky
mishaak
Vaše rada, jak zavřít okno, funguje i po více jak deseti letech! Díky moc!
dominikasylch
Neuvěřitelné, i po 11 letech Vaše rada stále pomáhá. Děkuji za záchranu!

hodnocení

0x

Zatlačit vrchní stranu okna k rámu a potom kliku do vodorovné polohy, tím okno otevřete nebo kliku dolů do svislé polohy a tím se okno zavře.

zoufalec
hodnocení

To nejde,tlačím vší silou ale s klikou se mi nepodaří hnout...

zek*

Tímto způsobem se mi to povedlo děkuji :)

hodnocení

0x

Nějaký šikovný otevírač (možná je i porouchané kování) uvedl okenní křídlo do stavu, v jakém být nemá. Pokuste se tedy okenní křídlo - třeba i malým násilím vrátit do polohy, v kterém je zavřené (vrátit ho do pantu) a při tom verblujte klikou, až si najde polohu. Neumím to asi lépe vysvětlit.

Trpělivost růže přináší.

zoufalec
hodnocení

Snažím se,doufám že to klapne,ale moc to nevypadá:) Když okno i silou rvu do rámu tak to nejde,zůstává před ním,budu si chvíli hrát tak to třeba povolí...jinak děkuju!:)

hurda*
hodnocení

0x

U našich dvěří je pojistka na straně kliky dole, taková páka, která se při otevření vyklopí.

fry
hodnocení

0x

Děkuju, pomohlo :)

meggi
hodnocení

0x
I mne vaše odpoved dost pomohla kdyz v noci začalo pršet Dekuji
titan

20min si stim hraju a bojim se ze mi to padne na hlavu :D :D blba pojistak :D

zek*
hodnocení

0x
Dobrý den, moc děkuji za radu, dnes ve 2 ráno jste mě zachránili před bouřkou.

karolka
hodnocení

0x
Moc vám děkuji za radu, dnes mi vypadly balkonové dveře a malém jsem je vzteky rozšlapala, protože nešly za boha zavřít. Ale jsem rada, že v tom nejsem sama, je nás tu požehnaně.

bublinkovac
hodnocení

0x

Děkuji stalo se mi to stejné, po zmáčknutí zámku je potřeba dát kliku do horizontální polohy, zaklapnout a kliku dát dolů.

inkognitopetr
hodnocení

0x
Navazu na dotaz, nase balkonove dvere jsou v pravrm hornim rohu u pantu (ramove nuzky, ci jak se to jmenuje, proste vyklapeni ventilacky) volne, dvere maji sklon vypadavat (viz tohle vlakno) a hlavne dvere netesni. Z nejakeho duvodu ale na dverich pojistku nemame, resp. ji fakt nevidim, nemuzu najit - seril nekdo podobnou situaci? :D
Diky Petr

mittuli
hodnocení

0x
Pomohlo moc! někde je pojistka u kliky, já ji mám dole u rámu, taková železná páčka, netušila jsem, že je to ona. tvářila se jako funkční součást celého kování:) zachránil jste mé dítě před uskrcenim:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]