Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer všem.
Chci si nechat zasklít lodžii v 9.patře panelákového domu kvůli neustálým
náletům holubů a také větru. Vím, že určitě nechci systém Optimi s výhybkou
na stropě balkonu, jelikož jsem malá a neutáhnu přes ní tabule skla.
Navíc bych se bála jí čístit ze štaflí. Ale chci systém bezrámový.
Systém Glassa mi vzhledem s množství drážek nevyhovuje, ale docela
mě zaujal systém Klima. Jaký máte něj názor? Nebo máte zkušenosti
ještě s jiným systémem?
My jsme si nechávali zasklít systémem AluVerso a spokojenost. Akorát to byli montéři dvakrát dolaďovat, jelikož v té době byl systém nový a neměli s ním zkušenosti.
Je bezrámový, snadno ovladatelný (pokud nejste velkého vzrůstu, tak se mytí skel ze štaflí nevyhnete nikdy) a konstrukce nezasahuje do lodžie, jako u některých systémů.
Dobrý den, my jsme také nechali zasklít lodžii z důvodů náletů holubů a dnes už bych ji zasklívat nenechala a nechala bych si tam napnout síť. Bylo to vyhozených 30 tisích.
Balkon mám směrem na západ. V létě musím mít zasklení otevřené, protože je to tam jak ve skleníku. V zimě stačí otevřít chvíli balkonové dveře a zasklení je okamžitě zarošené a vznikají plísně, takže mám zasklení pootevřené i v zimě (a to nemáme mezi jednotlivými skly těsnící gumičky). No a nedejbože, když tam suším prádlo... A navíc je to další okno na mytí.
Takže jestli to děláte jen kuli holubum, zvolte levnější variantu.
Díky zasklenému balkonu mi nekradou prádlo, žena se k ránu nemusí na balkoně o prádlo přetahovat s bezdomovcem, neprocházejí se mi tu potkani a nelezou toulavé kočky do ložnice. A hlavně mám svoji "pracovnu", ve které trávím většinu volného času (spoustu hodin i v zimě). Balkon je na sever, balkonové dveře dokořán po celý rok, topení vypnuté v celém bytě. Systém je s výhybkou a jde naprosto lehounce. Ale upřímně: Kolikrát za rok se otevírá celý balkon?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.