Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatuchlá trička - co s nimi

Od: schuby* odpovědí: 6 změna:

Potřebovala bych poradit se zatuchlými tričky, které syn dal do skříně zpocené a od té doby páchnou i po vyprání v prášku a aviváži. Není na to nějaký fígl třeba ve formě nějakého roztoku?

Děkuji Schubertová

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

2x

vyhodit nejdřív trička a pak syna. Trička do koše a syna na kurz domácích prací..

jambus*
hodnocení

0x

Zdravíčko.

Asi záleží i na materiálu triček,který pach pohltil.Ale myslím ,že při opětovném vyprání by pach mohl zmizet.

Nebyude spíš problém v tom ,že pach trička jaksi pohltila skřín? A ten se pak přenáší zpět na již vyprané? To by pak bylo třeba ošetřit i skříň nějakým pohlcovačem pachu. Nebo vyvětrat a dát tam nějaký ten ,,zavěšovací stromeček,, (voňavý)

lidka*
hodnocení

0x

Kdysi jsem potřebovala odstranit zatuchlinu ze starých dopisů. Někde jsem vyčetla, že ji pohltí granule pro kočičí WC. Má to možná logiku, mě to ale z dopisů vzalo jen částečně. Když nedostanete lepší radu, zkuste to, třeba to z textilu pomůže lépe*nevi*

hablina*
hodnocení

0x

Jedině znovu vyprat, pokud to snesou, tak na 60°C. Já osobně používám prací prášek Merkur a prádlo mám po něm svěží, tak ho můžeš zkusit, třeba to pomůže.

martini*
hodnocení

0x

Já nevim, ale některá přítelova trička prostě taky po vyprání jsou stále cítit, používám persil a lenor a peru na 40, cítím to hlavně při žehlení, je to taková silnější bavlna, třeba je to tím a asi nic jiného než změna trička nepomůže. Ještě jsem přemýšlela, jestli to není těma novýma pračkama, co tak strašně šetřej vodou, že ji v bubnu není vidět a třeba to tak nevypere. Rada žádná, ale aspoň víte, že v tom nejste sama:) Nebo mají kluci agresivní pot, někdy to vyžere i barvu

kejki3
hodnocení

0x

1. Recept - starý, vymáchat v měkké vodě (fakt jsem musel do potoka) a nechat vymrznout.

2. Recept - sušička, ale ne v pračce, ale pravá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]