Nejste přihlášen/a.
Dobry den, pred rokem jsem vymaloval vnitrni prostor interierovou barvou dulux cervene barvy, po par flickach na zdi jsem koupil novy kyblik a premaloval, bohuzel premalovani je tmavsi odstin. Prvni liceni tou barvou jsem redil s vodou protoze mi to pripadlo moc huste na valecek a ted to preliceni bez redeni. Prece voda nemuze menit odstin,nebo jo? Dekuji za vase rady
Ano může (voda měnit odstín) přesněji řečeno při větším naředění tmavších odstínů dojde ke značnému snížení kryvosti nátěru. U duluxu ( a třeba covy) je efekt znásoben tím, že se nejedná o disperzi ale vinilovou suspenzi, takže již při nepatrném naředění má barevný pigment snahu sedat ke dnu.
doplněno 30.06.12 19:46:Svetlejší odstín je nejspíše kombinací barvy podkladu a naředěné barvy takže to se trefit nedá. Spíše bych zkusil vymalovat normálně naředěnou barvou (5-15%) a v průběhu malování občas promíchat.
Dobre, tak ja tedy budu pomalu prilivat vodu kazdy den zkouset odstin do te doby nez to trefim. Ted me mrzi ze jsem to na zacatku redil, ale fakt to bylo moc husty.
abyste to nemusel zkoušet několik dní, stačí vždycky natřené místo vysušit horkovzduškou, popř. fénem
Tak po ctyrech dnech je vysledek neznamy. Kazdy den, jsem do kelimku s barvou prilil vic a vic vody a porad to bylo tmave nez na stene, dnes je to uz tekouci hodne zredena barva a odstin by si mozna uz trochu sednul ale kolem zatreni je bila mapa, jako kdyby okraj zatreni vyblednul do bila. Takze u me to vypada po roce na dalsi liceni duluxem samozdrejme bez vody. Je to skoda
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.