Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,máme doma zahradní jezírko,cca 60-70 000 litrů vody,s dvaceti koi kapry,pár lekníny,rákosím apod.Jezírko je mezi stromy,tzn nejsme schopni ho udržet čisté.Filtrace která nám byla doporučena je větší než samotné jezírko a je téměř nefunkční,náročné na údržbu,čas i prostor nehledě na cenu která převýšila 100 000Kč.Máte někdo tip na to,jak je možné efektivně čistit takové jezírko?Nejlépe bez toho abychom museli každý týden složitě čistit filtrace.Děkujeme
Každá uzavřená vodní plocha je náročná na údržbu a každý by chtěl křišťálovou vodu .Ono těch dvacet kaprů je hodně ty už vyprodukují dost nepořádku k tomu nějaké řasy a voda je stále kalná.Ta filtrace musí běžet pořád a ještě se musí zvlášť vysávat sedlý kal na dně to znamená mnoho času a energije k zajištění slušného výsledku.Zajímalo by mne kdo vám to navrhnul a pokud to není funkční tak to sdělte této firmě.Obyčejný bazén o obsahu15000l mne stojí sezoně 9000 kč energie + chemie a to si vše dělám sám.A nekálí mi tam kapři, naučte je plavat na záchod nejlépe splachovací
15 000 m3 užívání obyčejného bazénu Vás stojí v sezoně což jsou cca 3 měsíce 9000kč + chemie? Hmmmm tak to je hooodně drahý koupání jak někde v Monacu...
Vidím že dělám dobře když za podobné peníze sednu na letadlo a letím k mooooři.
to má jezírko ,asi ne ke koupání,,takže chemie žádná.Jsou tam ryby!Ale měli jsme bazén .a 900l a dali jsme to pryč. Máme obyčejný tampu a úplně na těch pár dnů to stačí. U nás je pěkně málokdy.
To máte s bazénem sezónu po celý rok, nebo jste trochu přestřelil.
Já s 21 m3 a sezónou 4 měsíce za tuto srandu dám tak 3000 kaček (odhadem 600 filtrace, 1000 tepelné čerpadlo včetně filtrace, 300 tablety, cca 300 další chemie, 300 zazimování, tak 200 za dopouštění vody). Nevybavuji se, že bych na něco zapomněl.
Já bych zkusil posílit vegetaci o kyprej, vrbovku a jim podobné. Také občas bývá příčinou nadbytečné krmení. Já mám v jezírku už osm let český karasy (mrazuvzdorné) a ty nekrmíme vůbec. Jinak u filtrace je to otázká správného na/pře - dimenzování, já ji čistím jednou za rok po sezóně (přiznám se ale že je určena k 5x většímu bazénu)
,,my nemáme takové veliké,ale dali jsme do jezírka pouze to,co se dává do akvaria ten bublající kamínek a voda jako lusk. dejte si tam třeba 2 a uvidíte.
nevím co na něm máte ,,listí nebo co? Kalná voda? Zkuste ty kamínky ..nám to pomohlo. Musím jít koupit nový.Nebo se pokazil a je to hned poznat. Není vidět dno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.