Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
jaký kávovar byste doporučili pro domácí použití, cca 1 - 3 kafe denně? (Nechci automaty na kapsle.)
Doporučte prosím nějaký s rozumným poměrem cena-výkon. Nejraději bych i s integrovaným mlýnkem na kávu, ale zjistila jsem, že ten zvedne cenu kávovaru až o 100 %, tak asi bez něj.
Máte nějakou zkušenost? Dík, H.
Mame espresso De Longhi EC 750 a naprosta spokojenost. Nema trysku na napenovani mleka, ale zasobnik na mleko a dve cerpadla, takze z kavovaru tece uz napenene mleko. Nejspis diky tomu je pena opravdu kvalitni, cappuccino se da srovnat s cappuccinem z kavarny. Ochutnala jsem i cappuccino z kavovaru s tryskou, kde se mleko napenuje pomoci pary v hrnicku Bohuzel nevim, jake znacky, ale byla to kava druhe kategorie a o kave z kapsli ani nemluvim, tim si vubec nehodlam kazit chut. Jedina nevyhoda je udrzba, protoze po kazde kave chce zasobnik na mleko vymyt, ale za tu dobrotu to stoji, take delam obvykle 1-3 kavy denne. A pak kdyz chce clovek opravdu velky hrnek kafe, tak se nevejde pod trysky, ale pomoct se da tim, ze clovek vyjme mrizku na odkapavaci a hrnek se vejde. Take jsem chtela espresso s mlynkem, ale presne jak pisete, cena vysoka. Vyresit se to da koupi mlynku na kavu, ten vyjde okolo 1000Kc.
Mám nějaký obyčejný za cca 250,-kč z kauflandu či albertu?nevím už.Dělá jen překapávanou,má permanentní filtr ,ale používám ještě papírový (skrz čistění) ,je na max 10 šálků což je asi 1,25l vody.Používám už druhý (u prvního jsem rozbil konvici) a jsem spokojen.I když kvalit kávy čerstvě upražené a ihned semleté to ani zdaleka nedosahuje!
náš 1.kávovar byl Fagor s možností nastavit čas, kdy začne sám vařit kávu - to nás zaujalo, ale káva měla divnou umělohmotnou příchuť a brzy přestal fungovat... nejmíň 3x jsem ho posílala k opravě (koupeno přes internet) peníze mi ale nechtěli vrátit, že jsou to různé závady, když se zas jednou rozbil a už byl po záruce, tak jsem ho s radostí vyhodila, krám jeden...
dál jsem měla v práci Etu, chtěla jsem podpořit český výrobek - vařila výbornou kávu, ale po asi roce najednou přestala fungovat, účtenku jsem bohužel nenašla a oprava -nové topné těleso- by vyšla kol. 1000... tak šla do kontejneru a já si koupila obyčejný, jednoduchý a levný kávovar z Tesca za pár stovek a zatím šlape, kafe dobrý...
zkušenosti - už si dávám pozor, aby se případné opravy daly řešit někde v dosahu... neustálé balení kávovaru a běhání na poštu je max. otravné...
druhé poučení - čím jednodušší, tím lepší...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.