Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyúčtování energii po výpovědi z bytu

Od: janes odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Bývalý bytný mi nechce dát vyučotávní za energie. Prý jsem měla nedoplatek, který PRÝ uhradil. Ale papír s výpisem mi nechce poslat. Prý není povinne. Nemyslím si. Jak mám od něj tento dokument získat. Nehodlá se se mnou o tom bavit. Bohužel na RWE mi nemohou poskytnout další informace.J

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Bytný po Vás ten přeplatek chce uhradit? Záleží na tom , co máte ve smlouvě. Platí-te li předem dohodnutou stále stejnou částku za energie , pak Vás vyúčtování celkem nezajímá. Ale hradíte-li částku dle spotřeby, pak by skutečnou Vaši spotřebu doložit měl.

janes
hodnocení

Každý měsíc jsem platila nájem, kde byla i ta záloha za energie. Předloni po mě chtěl nedoplatek, to bylo tak 4 tisíce. 2011 jsem končila s nájmem a dohodli jsme se , že přeplatek mi vrátí a nedoplatek uhradím. Před měsícem jsem ho kontaktovala jak to vypadá. Prý mám nedoplatek, ale byl takový dobrák, že to zaplatil za mě. Tak jsem mu poděkovala, ale chtěla jsem vidět jaká výše to byla a výbec ten přehled. Předloni problém nebyl mi to ukázat a poslat emailem, ale nyní mi nic nepošle. Myslím, že jsem měla přeplatek, který mi teď nechce vrátit.

ron*

Ano vypadá to tak. Pokud v předchozích letech vyúčtování předložil, tak nevidím důvod teď odmítnout.

Nájem jste už skončila. Pokud nemáte žádnou písemnou smlouvu, ale jen ústní dohodu, myslím že s tím moc nenaděláte.

janes
hodnocení

Vtip je v tom, že mám smlouvy. Kde je to uvedeno. Mám respektive dvě. jedna je ještě psaná na bývalého, kde je to stanoveno. A v té druhé smlouvě, už jsem psaná já. A je to uvedeno také. Spíš jde o to, jak to po něm vymoci.. ale vidím to skepticky.

iz*
hodnocení

0x

Vyzvětě majitele písemně, aby Vám do určitého termínu (cca 14 dnů až 3 týdny po termínu odečtu) vyúčtoval zálohy - tak, jak jste se dohodli ve smlouvě (kopii smlouvy přiložte) a zašlete doporučeným dopisem s doručenkou.

janes
hodnocení

Dobrý den, to zkusit můžu. Ale nevím jestli na to zrovna bude nějak reagovat. . :(

paulkucera
hodnocení

0x

A on Vam to vzal z kauce, respektive mela jste kauci a vyuzila jste to?

janes
hodnocení

Neměla jsem žádnou kauci. On vůbec ty smlouvy nějak špatně udělal. Respektive.. neukončil řádně s býv. přítelem smlouvu, nenapsal stavy a rovnou napsal se mnou smlouvu, kde také nebyl sepsán stav. Dále jak byt přebíráme apod. Před ukončením smlouvy chtěl dokonce 8 tisíc jako zálohu, že když bude nedoplatek, že to z toho uhradí a zbytek vrátí. Ale když vidím jak jedná, nebo spíš nejedná, asi bych nedostala nic. Když jsem odmítla. chtěl uvést byt do původního stavu (udělali jsme tam plovoučky , vymalovali, jinak by se tam nedalo žít) , jenže jak píši, špatně se mnou uzavřel smlouvu. Prostě mi házel klacky pod nohy. Dokonce mi tvrdil, že na přeplatek má nárok on, já ne. Ale nedoplatek musím zaplatit. To co bylo ale ve smlouvě, že se vypořádáme jak s nedoplatkem nebo přeplatkem, to ho nezajímalo. Teď to mám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]