Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Izolace domu

Od: cmelak® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

Mám starší domek a jeho sklep není zrovna suchý. Rozhodl jsem se pro montáž "nopovky" , základy jsou jjiž obnažené, a myslím že v dobrém stavu. Prohlédl jsem část diskusí ale nejsou mi jasné nějaké věci:

- musím pod nopovku dávat geotextilii, jaký to má efekt?

- drenážní trubka se dává na dno výkopu, známý mi radil že před zasypáním mám na ní dát nopovku aby se neucpaly otvory v drenáži, někde jsem četl že se má obalit geotextilií.

- trubku chci umísti do "U" aby se otvory nasával vzduch, má být jeden výš a druhý níž?

- má se zasypat celá díra šterkem nebo stačí zasypat drenážní trubku a zbytek zeminou, u někoho jsem to také viděl? Někdo nepoužívá šterk vůbec jen tam dá nopovku.

Izolace domu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

- geotextilie pod nopovku smysl nemá...

- drenážku stačí geotextilií přikrýt, obalování je zbytečné a nopovka taky...

- "trubku chci umísti do "U" aby se otvory nasával vzduch, má být jeden výš a druhý níž?" - nerozumím...

- šterk funguje taky jako drenáž - takže záleží na hlíně okolo - já bych dal šterk až tak do -10 cm...

hodnocení

Někdo zmiňoval jakýsi komínový efekt, aby nastal musí být jedna roury část vykukovat výše než druhá.*bzum*

mowla*

A jóóó - jako vysoušení...

To jo... ale efekt - pokud jsou základy opravdu zavlhlé, je mizivý...

Resp. - je-li vysoká hladina spodní vody, musíte ji odvést, třeba do ´jezírka´...

hodnocení

Zedˇje pouze vlhká, takže roury umístím normálně do roviny. ;)

hodnocení

2x

zdravím, taky jsem před časem izoloval starší RD můžu říct, že to znatelně pomohlo. Duležité je udělat výkop níž než jsou základy. Geotextilii jsem dával ze strany od hlíny, aby se hlína nemíchala se štěrkem a obalil jsem i žlutou hadici, aby se nezacpaly dírky. Šterk mám až nahoru asi tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]