Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám starší domek a jeho sklep není zrovna suchý. Rozhodl jsem se pro montáž "nopovky" , základy jsou jjiž obnažené, a myslím že v dobrém stavu. Prohlédl jsem část diskusí ale nejsou mi jasné nějaké věci:
- musím pod nopovku dávat geotextilii, jaký to má efekt?
- drenážní trubka se dává na dno výkopu, známý mi radil že před zasypáním mám na ní dát nopovku aby se neucpaly otvory v drenáži, někde jsem četl že se má obalit geotextilií.
- trubku chci umísti do "U" aby se otvory nasával vzduch, má být jeden výš a druhý níž?
- má se zasypat celá díra šterkem nebo stačí zasypat drenážní trubku a zbytek zeminou, u někoho jsem to také viděl? Někdo nepoužívá šterk vůbec jen tam dá nopovku.
- geotextilie pod nopovku smysl nemá...
- drenážku stačí geotextilií přikrýt, obalování je zbytečné a nopovka taky...
- "trubku chci umísti do "U" aby se otvory nasával vzduch, má být jeden výš a druhý níž?" - nerozumím...
- šterk funguje taky jako drenáž - takže záleží na hlíně okolo - já bych dal šterk až tak do -10 cm...
Někdo zmiňoval jakýsi komínový efekt, aby nastal musí být jedna roury část vykukovat výše než druhá.
A jóóó - jako vysoušení...
To jo... ale efekt - pokud jsou základy opravdu zavlhlé, je mizivý...
Resp. - je-li vysoká hladina spodní vody, musíte ji odvést, třeba do ´jezírka´...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.