Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spor o parkování se sousedem

Od: marwin023* odpovědí: 17 změna:

Zdravím, chtěl bych vás moc poprosit o radu... Už asi 5let sem parkoval své auto na mém dvorku, mezitím se naproti v domě prostřídalo pár sousedů a ten poslední začal své auto parkovat před mým domem, zezačátku mi to nějak nevadilo, ale nyní už na svém dvorku parkovat nemůžu, takže sem se rozhodl, že zaparkuji před svůj dům. Když sem jednoho dne přijel a viděl před mým domem zaparkované jejich auto, zašel sem za ním a slušně je požádal, jestli by si auto nemohli zaparkovat před svůj dům, je tam sice chodník, ale na chodníku parkují všichni, co bydlí na druhé straně přes silnici... Bylo mi řečeno, že je to pozemek obce a ať si hledám místo jinde, docela mě to zarazilo, protože sem takovou reakci nečekal, zašel sem se tedy poptat na úřad, kde mi řekli, že pozemek je obce a že se to bude řešit na nějaké jejich schůzi, která měla být další den... Už je to ale skoro měsíc a žádná reakce. Vím, že mohu zaparkovat o 50metrů dál, ale problém je, že bych tím nejspíše naštval toho, komu před barákem auto zaparkuji. Nechci abyste si mysleli, že sem líný nebo podobně, jen mi jde o princip... Člověk si před domem jaro, léto, podzim seká trávu a v zimě hrabe sníh a nemůže si tam zaparkovat své auto, jen z nepochopitelného důvodu, že si před můj dům zaparkuje soused, který má prázdnou garáž pro 2 auta a místo před svým domem. Chtěl bych vás poprosit, jestli se to dá nějak vyřešit (domluvou se sousedy to nešlo), nebo jak byste to na mém místě řešili Vy. Ještě chci dodat, že z práce přijíždím asi o hodinu později než soused a vždy, když přijedu, stojí tam jeho auto.

Předem děkuji za každou radu.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Účel světí prostředky!
Parkujte před jeho domem! Ne před garáží, to nesmíte!
Kupte si půl kila lepenkáčů...
Nestojí náhodou před vjezdem do Vašeho dvora? To nesmí, nechávejte ho pravidelně odtáhnout! To, že nemůžete parkovat na dvorku, ani do něj z jakéhokoliv důvodu vjíždět, ho neopravňuje stát před vjezdem do dvora.
doplněno 24.06.12 14:19:

účel světí prostředky... udělejte fotodokumentaci o tom, jak stojí na veřejné zeleni a poškozuje ji, najděte všeobecně závazná nařízení obce o veřejné zeleni, podejte stížnost na obec, trvejte na termíně vybavení Vaší žádosti, otravujte obec, nakonec si bude pálit prsty obec, ne Vy...

marwin023*
hodnocení

Před vjezdem nestojí, to bych sním udělal krátký proces, stojí tak o metr a půl dál, kde sem si vypěstoval trávník a on ho časem uplně zničil a navozil si tam štěrk. Jinak všem děkuji za rady.

hodnocení

2x

Odkoupit/pronajmout od obce těch 10m2 a dát tam parkovací zábranu. Jinak to asi nevyřešíte.

Nebo parkovat před vjezdem na svůj pozemek

hodnocení

2x

Dobrý den. Rad už máte dost a dobrých.

Moje úvaha. Nemáte v rodině ještě jedno auto? Nemáte ve vesnici kámoše s autem, který jezdí domů, dříve než vy? Požádejte ho, aby zaparkoval u vás, před domem. Když přijedete, zastavíte u něj, dovezete ho k jeho autu a on si zajede domů. Vy si zaparkujete. Vyzkoušejte to, přátelská dohoda. Kompenzaci už nějakou v hospůdce najdete. Nemusí to být kámoš, může to být maminka na mateřské, která je přes den doma, auto na dvoře. Jen moje úvaha.

jabraka*
hodnocení

2x

Marwine,

tvůj pláč není nic proti tomu,jaká je situace na sídlištích.Před vlastním domem mám šanci zaparkovat jen tehdy,když přijedu do 14 hod.pak parkuji až na parkovišti u hřbitova.V neděli raději nikam nejedu.

JABRAKA

marwin023*
hodnocení

Mě ani tolik ale neštve to parkovací místo jako takové, spíš ta drzost a neochota se nějak rozumně domluvit... Já sem na tom asi jinak, bydlím na vesnici kde je 200 obyvatel.

uska*

Připadáte mi jako můj známý se stejným problémem. Ten to vyřešil tak, že si objednal vlečku hnoje a nechal si jí zaparkovat před sousedův dům neboť před svým domem mu pernamentně parkoval soused. Musím říci, že známý ten hnůj nepotřeboval.

Po 3 dnech přišel soused a prosil známého, aby hnůj odstranil, že nemohou větrat. Vlečka s hnojem tam stála 10 dní a po té době každý parkuje před svým domem.

Usko máte geniálního známého *palec**smich*

marwin023*
hodnocení

Tohle nejspíš udělat nemůžu, bydlí hned přes silnici, to bychom trpěli všichni včetně ostatních sousedů, ovšem nápad je to dobrý.*palec*

usko, to je geniální! Hahaha - jsem se opravdu nasmála*palec*

buss
hodnocení

0x

Jaksi nerozumím, nemáte žádné právo/nárok ani z principu na parkovací místo před domem . Kdo přijede první parkuje. Zkuste žít v paneláku a budete hledat fleka i ve vedlejší ulici. Jděte na obec a místo si pronajměte. Podle situace na místě se může stát, že se bude parkovat jen na jedné straně ulice vzhledem k její šíři.

hodnocení

0x

marwine, pokud je dohodo špatná, nebo nemožná, tak pak jen právo a hledat možnosti. Nevím přesné místo parkování, ale zůstane mezi autem a druhým okrajem 6 metrů? Píšete že parkuje na trávníku? To je taky přestupek, nedovolený zábor a obe to musí řešit.

nejsem zastáncem rad pomstít se hřebíčky a podobně, ale chápu, že Vás to zlobí...

šel bych právní cestou..

uveďte přesné GPS ať vidíme prostor a šířku ulice..

jajapaja*

Jo a pak bude mít vypuštěný kola, oběhlý klíčema a podobně... Ten hnůj je lepší.

Právo na místo ale mají oba stejné, je to veřejné místo a parkovat tam může kdokoliv = kdo dřív přijde ten parkuje.

buss

Fajna rada, hnůj na veřejném prostranství, jeho zábor.

rv*
hodnocení

0x

Právo na veřejné místo máte stejné, jako každý jiný. Když vám to vadí, tak až soused odjede, zaparkujte tam vozík a ten si vždy prohoďte s autem.

A na ten vozík namiřte web kameru, aby bylo vidět, kdo propichuje ty gumy :))

repkin*
hodnocení

0x

Mám podobný problém, máme RD ,před něj se nám podél domu vejdou akorát naše dvě auta. Nevadí mi když tam parkuje soused, ale vytáčí mne, když tam zaparkuje někdo vedle z paneláku, kde mají v rodině pět aut.

V sousedním městě (obci) mají to, že si zaplatí ročně nějakou částku a město jim zřídilo vyhrazené parkování na SPZ. Pravda, jednou když jsem tam jel, tak skoro nebylo kde zaparkovat, protože všude bylo vyhrazeno. *smich* Bohužel "inteligenti" u nás na městě o tom nechtějí ani slyšet takže nevím jak dál. Narozdíl od technických služeb si odklízím sníh, led a jiný bordel nejen z chodníku, ale také ze silnice, kde parkujeme auta, takže holt v zimě se stalo, že jsme jednomu chlápkovi udělali metr a půl velkou hromadu před autem a pak nemohl 14 dní vyjet s autem ven. *andel*

doplněno 06.07.12 06:39:

Teď už je jakš-takš klid, když odjíždíme, dáme si tam popelnici (takovou tu malou plastovou na kolečkách). Občas je někdo drzej a zaparkuje až k ní, ale většinou tam to místo je. Od nás to odkoukal i druhý soused. A ty z paneláku parkujou naprotější straně silnice a nadávají. :D Ale můžou mi víte co ... hlavně ti, co mají řidičák sto let a za tu dobu se nenaučili parkovat, to kolikrát celou noc poslouchám pod oknama, jak půl hodiny vytáčí motor a parkuje, někdy mám chuť sejít dolu a říct mu ať mi to půjčí, že už se to nedá poslouchat. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]