Nejste přihlášen/a.
Prosím někoho znalého o radu.
Potřebuji udělat řelezobetonový věnec, v projektu mám pouze napsáno z jaké ho betonu a jaký průměr železa. Jenže můj dům má na jedné straně zeď 80cm a na 25m se to snižuje na konečných 30cm. Jak mám tedy udělat věnec? mám kopírovat zeď nebo mám prostě udělat pouze 30cm? Druhý dotaz jak velká má být železná klec do betonu? je na věnec 30*25cm vhodná velikost 25*20cm klec? nebo má být menší?
To železo (armatura či výztuž ) musí mít nějaké krytí betonem.U toho věnce by stačilo aby měl asi tak 1-2cm .Tzn když je věnec 30x20cm tak třmeny by měli být minimálně 28x18cm.Vámi udávaný rozměr může být a pokud se věnec zužuje,může a nemusí i věnec.Pokud se nebude zužovat tak ho dát (s krytím) k vnějšímu okraji.
Zdravím. Nezlobte se , ale na toto se nedá odpovědět. Nikdo tu nemůže znát váš barák. A co se týče věnce , tak bych to nepodceňoval. Být vámi , tak se obrátím na projektanta , statika a nebo kdo vám dělá stavební dozor. Pokud nikdo takový neexistuje , tak nějakýho stavaře který by se zajel podívat na váš barák a tam na místě samém určil jak postupovat. Můžete mít nějaký atypický barák. Obecně by se dalo říci , že by se dělal věnec pouze těch 30 cm a to v místě kde bude pozednice. Velikost klece , třmínků a kotvení pozednice musí určit projektant dle vašeho baráku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.