Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidi, chtěl bych se Vás zeptat, jakou barvu mám použít k nástřiku součástí z hliníkové slitiny?
Jedná se mi hlavně o to, aby byla barva mechanicky odolná vůči poškození! (škrábance apod.), nesloupávala se.
Z 90-ti procent budu používat pouze černý odstín.
Dalším faktem je to, že u barvených dílů odpadá možnost použití základního nátěru (z důvodu výsledné tloušťky celkové nátěrové hmoty)
Je třeba před aplikací barvy, hliníkovou součást nějak připravit? Zdrsnit povrch, odmastit apod.?
Slyšel jsem něco o epoxidových (dvosložkových) barvách, ale nemám s něma žádné zkušenosti. Případně kdyby se našel někdo kdo s něma už dělal.
Děkuji Vám všem za info.
Nejodolnější povrchová úprava hliníku je eloxování.Na povrchu hliníkové součásti se vytvoří anodickou oxidací vrstvička kysličníku hlinitého,organickým barvivem se obarví a povařením ve vodní lázni se obarvení fixuje.Povrch je tvořen nesmírně tvrdou sloučeninou hliníku.V přírodě se vyskytuje polodrahokam Safír,který má podobné složení.Dnes jsou na trhu speciální vypalovací prášky na tomtéž principu,ale předmět se po nanesení safírového prášku musí vystavit na krátkou dobu teplotě kolem 800 stC
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.