Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povrch na terasu z IPY

Od: haluzak* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem.

Mám malý problém. V našem domě se nachází pochozí střecha, kterou částečně využíváme jako terasu. Povrch na střeše je IPA. Avšak tím, že tam používáme stoleček, židličky dochází k její poškození. Řeším tedy co na na IPu aby dýchala a nezatékalo do bytu pod střechou. Děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

1x

obchod.best-as.cz/... tyto podlozka jsou dobre ale ne na ipu s tim uz mam zkusenost ze je to same kdyz na to zasviti slunicko tak tihou dtazby to zakysa do ipy lepsi je to na izolace pryskirice a sterky jinak to nuguje ze mezi podlaou a dlazbou odtyka voda na to je taky dobre myslet kam a udeta podle toho plechovani a drobet nevyhoda je hmotnost dlazby kdyz by se davala betonova

Dobrý den.Díky už jsem také něco našla i se zorientovala. rvtrading.cz/... .Jinač balkon má spád jedna strana přiléhá k domu dvě boční jsou vysoce oplechované a čtvrtá směřuje ven kde je po celé délce žlab to je vše myslím bez problému a odtok je určitě zajištěn.Dělá se tedy nějaká "lepší""tvrdší"izolace za způsob obyčejné IPY? aby se terčíky nebořily nebo co jste myslel izolací pryskyřice stěrky?

Díky Jana

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud nemá Ipa zatékat,nesmí ani"dýchat".Ty stolečky a židle rozhodně nejsou to pravé na takovou střechu.Napravit se to dá trochu posypem drcenou břidlicí,ale nejlépe položenou dlažbou.

JABRAKA

haluzak*
hodnocení

No to asi ano ale spíš mě napadlo položit jen dřevěný rošt či tak něco než dlažbu na tu by se asi ostatní nájemníni moc netvářili;))

Proč by ostatním nájemníkům měla vadit pěkná dlažba? Kupte v Baumaxu plastové kruhové podložky s vylisovanými výstupky pro vznik spár (jedna stojí cca 6 Kč) a na ně položte na sucho teracovou dlažbu 30 x 30 cm. Ipu můžete tak kdykoliv opravit, dlažba se jen zvedne v příslušném místě a voda odtéká pod dlažbou - po dešti je za chvíli sucho! Mámn takto zadlážděnou terasu 18 m2 a jsem spokojen:))

Dobrý den.Mužete mi prosím napsat co jsou to přesně ty plastové kruhové podložky? Nic jsem po netu nenašla ani si neumím představit jak to vypadá a jak to máte zrealizované.Máte tedy položenou dlažbu ale jen na nějakých plastových špuntech?Jako nápad mi to připadá určitě fajn,ráda bych si to zreazilovala jen vůbec nemám představu.

Děkuju Jana

haluzak*
hodnocení

Nápad skvělý položit to jen na takové terče.

Ale mám právě strach aby se to do té ipy nezapustilo když bude horko...

Jinak nápad skvělý děkuji

haluzak*
hodnocení

ještě nápad jestli by pomohlo pod Ty terče natáhnout třeba geotextílii aby se ipa nepoškodila

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]