Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plotovky - jak daleko od sebe?

Od: dery* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,

budu dělat plot z dřevěných plotovek - klasicky rovných, nijak zvlášť nefrézovaných.

Zajímalo by mě, jaká je optimální vzdálenost mezi nimi? Šířka plotovek bude cca 8-10 cm.

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Na plotové latě podél jsme šroubovali plotové laťky kolmé ve dvojicích tak,aby se překrývaly mezery.Takže plot je prodyšný,ale neprůhledný.

JABRAKA

hodnocení

0x

tolik aby to plnilo účel - bylo vidět hodně, málo, vůbec. Nechával jsem mezery od 0,8 - 1,3cm, podle šířky pole, aby mi to vyšlo, že nemusím plotovky řežat podélně na užší. Takže co jednotlivé pole, to unikát, ale okem to člověk zrovna dvakrát nepozná. Vidět přes to téměř není...

Hodil jsem si do excelu tabulku s počtem plotovek 0 - 50, s mezerou 0,4cm- 1,5cm, změřil pole, kouknul do tabulky, který řádek a sloupec tomu odpovídal a už jsem jel :)

doplněno 22.06.12 07:50:

možná raději trošku blíž než je záměr, ony se i plotovky rády seschnou a po roce jsou užší a mezery širší.

dery*
hodnocení

Dekuji. Myslela jsem, ze to bude az tak 1/3 sirky plotovky...

Videt muze byt jakkoliv, jde o branku a plot do predzahradky.

des*

Jde vlastně jen o vytýčení prostoru.Tak bych to udělal tak asi polovinu šířky desek.5cm fuky.

tak to je zcela na vás.. udělejte jedno pole a koukněte na to z dálky jak se vám to zdá, popř upravte a u dalších už budete vědět. Na natírání je lepší co nejméně plotovek, když nejde o soukromí *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]