Nejste přihlášen/a.
Dobry večer, potřebovala bych poradit s něčím s čím si nevím rady. Otec mi daroval nemovitost ( starý dům ). V domečku je odpojená elektrika ( hodiny odebrány ) a já bych potřebovala poradit nějaký postup, abych mohla elektriku zapojit..Co pro to musím všechno udělat? A zda-li je možné zvolení nějakého levného tarifu, protože domeček slouží zatim pro rekreaci než se zrekonstruje..Moc všem děkuji za rady.
Dobrý den. Jak zapojit elektřinu do domečku? Podívat se, v nejbližším městečku, na nějakého elektrikáře, co dělá revize. Revizák, přijede k vám do domečku, prohlídne, zda jsou správně dráty a celkový stav elektřiny, co bude potřebovat, tak vymění, nebo opravuje. Cena revize u domu je kolem 3.500,- Kč. Zajít na Energetické závody, předložíte revizi, výpis, že jste majitelem domu, vyplníte nějaké dva dotazníky, zaplatíte nějaký poplatek a řeknou vám, kdy elektriku přijedou namontovat. Nyní jsem zajišťovala připojení hodin do rodinného domu. Snad jsem na nic nezapomněla.
Pokud budete v domku většinou přes víkend, tak si zvolte tzv. víkendovou sazbu, kdy je od pátku 12,00 hod do neděle 22,00 hod velmi levný proud, avšak mimo tuto dobu zase příšerně drahý.
Platí se i neplatí.
Záleží na tom, před jakou dobou byl odběr ukončen. Pravděpodobně dva roky (distribuční oblast =?) zůstává ještě rezervovaný příkon (= velikost hlavního jističe) pro dané odběrné místo zajištěn, poté se musí znovu "koupit". Budete ale potřebovat revizi odběrného místa, možná by stačila jen revize elektroměrového rozvaděče - podle požadavku provozovatele distribuční soustavy (DS). Jednotliví provozovatelé DS většinou postup pro znovupřipojení uvádí na svých int. stránkách.
Pro předpokládaný nízký odběr zvolte distribuční sazbu D01 (na D02 se dá kdykoli později přejít jednoduše pouze adm. cestou), pokud předpokládáte v budoucnu větší spotřebu a zároveň její hlavní těžiště o svátcích a SO+NE, mohla byste zvolit "chalupářskou" D61, potřebuje ale úpravu na elektroměrovém rozvaděči (přijímač HDO), pozdější přechod na ni je podmíněn opět (novou) revizí elektroměrového rozvaděče. Dále je vhodné zvolit dodavatele elektřiny, který nemá příliš vysoký měsíční plat za odběrné místo (při nízkém odběru to zbytečně prodražuje celkový účet)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.