Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych pradit, jak zachytávat prach z cihel do vysavače při broušení ocelovým kartáčem na vrtačce.
Jde to udělat třeba z nějakého starého vysavače?
Část klenutého cihlového stropu už jsem pěkně vyčistil od staré omítky ze spár + cihly.
Baví mě to, ale strašně to práší.
Pak jsem zvolil metodu, že jsem si strop našpricoval vždycky vodou a pak jsem to čistil ručně majzlem a ocel. kartáčem. Jde to dobře, ale strašně pomalu a i tak to práší.
Děkuji všem!
Jakýkoliv domácí vysavač se Vám spálí, já sem obdobně spálil ten náš a oprava vyšla na 1.500,- (nový motor). Doporučuji si v půjčovně stavebnin půjčit průmyslový (u nás záloha 3.500,- a pak 400,-/den, 600,-/víkend). Taky jsem to tak udělal a super. Pak umýt, zajet na benzínku, vyfoukat a můžete vrátit. Pán chrochtal blahem, když viděl, jak jsem jim ho vyčistil. A to jsem s tím vysával zbytky škváry.
Něco by udělat šlo, ale za tu dobu co strávíte vymýšlením a realizací udělátka, tak budete mít práci hotovou. Pokud to říkají zedníci, tak ať Vám to půjčí, nebo poradí jak to vyrobit.
moc díky za tip, jen by mě zajímalo, jak to praktikovat na odsávání prachu ze stropu při současném používání vrtačky s ocel. kotoučem.
Dělat to ve dvou? Jeden čistí, druhý chytá prach?
Zedníci prý na to mají nějaký "Vorrichtung", že je to přidělané k vrtačce a rovnou to saje vytvářený prach z omítky a cihel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.