Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachcení prachu z cihel do vysavače

Od: jkr® odpovědí: 2 změna:

Chtěl bych pradit, jak zachytávat prach z cihel do vysavače při broušení ocelovým kartáčem na vrtačce.

Jde to udělat třeba z nějakého starého vysavače?

Část klenutého cihlového stropu už jsem pěkně vyčistil od staré omítky ze spár + cihly.

Baví mě to, ale strašně to práší.

Pak jsem zvolil metodu, že jsem si strop našpricoval vždycky vodou a pak jsem to čistil ručně majzlem a ocel. kartáčem. Jde to dobře, ale strašně pomalu a i tak to práší.

Děkuji všem!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Jakýkoliv domácí vysavač se Vám spálí, já sem obdobně spálil ten náš a oprava vyšla na 1.500,- (nový motor). Doporučuji si v půjčovně stavebnin půjčit průmyslový (u nás záloha 3.500,- a pak 400,-/den, 600,-/víkend). Taky jsem to tak udělal a super. Pak umýt, zajet na benzínku, vyfoukat a můžete vrátit. Pán chrochtal blahem, když viděl, jak jsem jim ho vyčistil. *smich* A to jsem s tím vysával zbytky škváry.

doplněno 20.06.12 15:06:

Něco by udělat šlo, ale za tu dobu co strávíte vymýšlením a realizací udělátka, tak budete mít práci hotovou. Pokud to říkají zedníci, tak ať Vám to půjčí, nebo poradí jak to vyrobit.

jkr®
hodnocení

moc díky za tip, jen by mě zajímalo, jak to praktikovat na odsávání prachu ze stropu při současném používání vrtačky s ocel. kotoučem.

Dělat to ve dvou? Jeden čistí, druhý chytá prach?

Zedníci prý na to mají nějaký "Vorrichtung", že je to přidělané k vrtačce a rovnou to saje vytvářený prach z omítky a cihel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]