Nejste přihlášen/a.
Prosím, poraďte! Máme domek s prosklenou verandou cca 22m2 skleněné plochy. Občas se musí okna umýt a jelikož je mi 60+, potřebovala bych si práci usnadnit a uvažuji o parním mopu.( Navedla mě paní, která se tady na poradně ptala na parní čištění lina..). Byl jí doporučen parní čistič H2O X5, myslíte, že by byl použitelný pro můj účel (použití zevnitř i zvenkovní strany) nebo navrhujete jinou variantu? Předem děkuji za vaše rady,L.
Dobrý den. Uska má pravdu. Jaký parní čistič? Žádný. Také jsem se nechala zlákat, koupila a čistila. Když první euforie přešla, chtěla jsem umýt okna. Zjistila jsem, že je to zbytečně zdlouhavé. Nakonec zvítězila teleskopická tyč, jak popisuje Uska. Podívejte se, jak umývají výlohy, velká okna na mrakodrapech, všude mají teleskopické tyče a jde jim to jedna radost. Parní čistič, je to 1.000,- Kč vyhozených a doma zase jedna věc, která časem skončí v koutě, na hromadě nepotřebných věcí. Vlastní zkušenost.
Poradíte postup? Ještě bych doplnila k předchozí otázce, že okna jsou zevniř od země 2m z venku cca 2,5m výšky, tudíž musím používat žebřík a s tou žehličkou si to nedovedu představit (hlavně z vnější strany), ale i tak děkuji.
Jaký parní čistič na okna? Má odpověď je -žádný. Pořídila jsem si sice jiný, ale není to ono. Při vaší výšce oken a použití žebříku si to nedovedu představit. Je do ruky moc těžký, aby jste jednou rukou myla a jednou se držela žebříku. Parní čistič jsem prodala a vrátila se ke klasické stěrce, trošku profi, takové co používají na mytí výloh. Na jednom konci gumová stěrka, na druhém houba. K tomu jsem přikoupila teleskopickou násadu a vysunuji dle potřebné délky. Vím o čem píši, mám na umývání 32 oken.
Přízemí dělám tak, že houbou okna umyji, vezmu hadici a ostříkám vodou, pak nastupuje stěrka. Guma musí být velice rovná, aby nedělala šmouhy. Nejlepší je po každém stáhnutí okna stěrkou hranu stěrky utřít suchým hadrem. Nejsou šmouhy, nic neleštím, okna jsou bezva a hlavně stojím na pevné zemi s lehkou stěrkou v ruce.
Usko a Viki, děkuji za názor, to jsem potřebovala "slyšet", přesně jak píšete zase jeden krám navíc, dělám to také stěrkou, ale musím si pořídit nějakou lepší, hezký večer všm,L.
Tak jsem právě pochopila k čemu jsou ty staré otázky dobré. Manžel přišel včera s nápadem na parní čistič na okna a žaluzie, to víte, chlap co umýval okna snad prvně v životě, já dostala za úkol zjistit, zda to k něčemu je. Díky Vám už vím, že by to byl další krám do domácnosti. Snad mu koupi rozmluvím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.