Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v souvislosti se zatékáním do podkroví bych se chtěla zeptat na následující. Klempíř a pokrývač v jedné osobě nám tvrdí, že k zatékání dochází přes lícové cihly, že voda stéká přes nerezový klobouk nad komínem dolů za komín a odráží se od tašek na cihly a při velkém a dlouhotrvajícím dešti cihla nasákne vodu a dochází k zatékání do té míry, že máme mokré zdivo i sádrokarton. Nejsem sice expert, nicméně si myslím, že je to nesmysl, že přes cihly takto zatékat nemůže. Co si myslíte Vy? Já se domnívám, že je špatně provedeno oplechování (viz foto), že šířka oplechování za stojatou drážkou není dostatečná, navíc styk s krytinou je utěsněn nasákavým těsnícím úžlabním klínem a že problém spočívá někde zde.
Děkuji za radu.
Podle fotek nevěřím, že zatékání je přes cihly. Je třeba hledat v oplechování, nebo okolo komína. Nikoliv cihlou.
k tomu se přikloním také co píše pan Milan. Asi jsem příliš nezkušený, ale nějak mi uniká význam toho hadru v oplechování... Zatím jsem teda koordinoval výstavbu jen asi 18-ti střech podobného typu, ale ještě jsem se s tím nesetkal... je to snad nějaký nový standart? Na každý pád, tak jak je tam ten hadr umístěný, tvoří dokonalou cestu pro zatékání vody. Lícovky jsou svoují strukturou uzpůsobeny k tomu aby nepřijímali vodu a už vůc nejde aby jimi zatékalo. To lze dokázat jednoduchým testem...ponořte lícovku do kbelíku s vodou na 24 hodin a pak ji vytáhněte a rozpůlte a uvidíte na kolik je schopná příjmat vodu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.