Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vlastním rodinný dům,okolo kterého moji rodiče na vlastní náklady postavili dřevěný plot s betonovou podezdívkou.Nyní plot začíná nahnívat.Jelikož mi však momentálně finanční situace nedovoluje plot vyměmit,ale pouze spravit (což je zbytečné protože veškeré opravy jsou díky sousedovi po dvou dnech opět v původním stavu),rozhodl se soused že bez našeho souhlasu na tento plot natáhne pletivo.Nyni mám strach že si počká až budem v práci a že při natahován vytrhne tyčky z podezdívky.Chtěl bych se proto zeptat 1)Jestliže je skutečně vytrhne,musí vše na své náklady uvést do původního stavu? 2)Může si vůbec toto počínání dovolit?
Mozna by se mel spis tazatel radovat z toho, ze za nej nekdo ten plot opravi zadarmo, nez se rozcilovat, kdyz na to nema.
Copak o to,ja bych se z nového plotu radoval.Mám ovšem strach z toho že sloupky byly postaveny s tím ze na nich plot bude viset a ne ze pletivo bude táhnout do boku a sloupky vyvrátí.Nejsou totiž dost hluboko zapuštěny a nejsou na nich žádné vzpěry.
musí vše na své náklady uvést do původního stavu? Ano, je-li to váš plot
2)Může si vůbec toto počínání dovolit?Jak vidíte, dovolí si. Ovšem působí vám škodu, pokud na tom plotě se dá ještě hovořit o škodě. Podle výše škody půjde o přestupek, přečin. Třeba řádně zdokumentovat stav. Vizte i Vlastnické právo v OZ.
Nepíšete ovšem, co je příčinou jeho počínání.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.