Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstoupit ze smlouvy o pronájmu bytu

Od: macinka* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den lidi,

prosím mohl by mi někdo poradit, jak odstoupit ze smlouvy o pronájmu bytu,

zaplatila jsem nájem hned první den+ kauci 1 provizi RK.
To je vše v normálu, jenže pan majitel mi slíbil, že byt bude uklizený, vymylovaný a opravený...

když mi na ulici předal pan správce klíče od onoho bytu, z hrůzou jsem zjistila, že ani jedno z toho, co slíbil, nedodržel...

Proto bych chtěla odstoupit od smlouvy, jen nevím, jestli mi vrátí nájem.S provizí RK už nepočítám, ale alespoň nájem + tu provizi.ještě jsem se tam nanastěhovala, ono totiš ani není kam, je tam spousta nábytku a neudělané podlahy.

myslím, že jsem asi naletěla...
Prosím poraďte jak tohle řešit, či na koho se obrátit?

Díky Macínka

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Podle mne dost záleží na tom co máte ve smlouvě napsané (v jakém stavu si byt přebíráte a v jakém stavu ho případně musíte odevzdat). Podívejte se do smlouvy. Fundovaně Vám bohužel neporadím, ale toto vše řeší občanský zákonik. Eventuelně bych se zkusil zeptat nějakého právníka.

hahanaj*
hodnocení

0x

Myslím, že největší chyba byla přibírat klíče na ulici .

Zkuste se domluvit rozumně s majitelem pokud s ním dohoda nebude možná tak jedině se poradit s právníkem -co dál.

Dneska fakt lidi buďte opatrní ... vždy a v každé situaci .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]