Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obtěžování štěkotem sousedovic psa

Od: jasmina* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám dlouhodobý problém. Sousedé mají velkého psa, kterého prakticky nevenčí a ten běhá kolem domu a neustále štěká. Někdy na lidi, někdy jen tak z dlouhé chvíle. Máme blízko plot a malé děti a člověk vůbec neví, kdy pes zrovna zavyje a to tak, že se zlekne i dospělý člověk. Psa neprovokujeme, právě naopak. Na nás štěká podle nálady, na návštěvy prakticky vždycky, tak že člověk neslyší vlastního slova. Se sousedy jsme se snažili domluvit avšak marně. Sousedka si myslí, že jsme na vesnici a tudíž je to normální. Nějaká rozumná domluva nepadá v úvahu. Soused je v pohodě. Když je na zahradě, tak psa okřikuje, avšak nijak nevychovává. Psa na noc zavírají domů. Nemůžeme si v létě otevřít okno a děti jsou tam jak v sauně, protože by při tom řevu neusly. Vše už trvá příliš dlouho a je to velmi stresující. Velmi bych ocenila nějakou radu, co bychom mohli udělat my. Existuje nějaké zařízení, aby pes přestal štěkat? Prosím, neraďte mi, abych otrávila psa. Vím, že za to to zvíře nemůže. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Poznám to dobře!
Zkuste antistekac.cz/...
doplněno 17.06.12 23:04: antistek.cz/...

hodnocení

3x

Také můžu doporučit ten antištěkač. Příbuzní ho mají, přesně z téhož důvodu, co vy. Je pravda, že ten pes evidentně dostává další stres, ten ultrazvuk je mu hodně nepříjemný. Ale mám li si vybrat, způsobíl li stres psovi, nebo bude způsobovat pes stres mě, tak je volba jasná...

domacicentrum.cz/...

moto*
hodnocení

3x

Dle mého skromného názoru, nechat věci volný průběh. Psa nezměníte, souseda také ne, takže se smířit z realitou a spíše se snažit se psem skamarádit jak píše hop. Ať si děti zvykají, alespoň s nich vyrostou odolní jedinci. Lidé bydlí třeba u trati kde jezdí vlaky, nebo u frekventované silnice a také si musí zvyknout.

peskova

No to jistě. Něke bydlíte 40 let. Přistěhují se Vám sousedi s debilním čoklem, oni si ho ani nevšimnou. A VY si máte zvykat? Asi to nemáte v sousedství, jinak bysto toto nemohl napsat. Ráno krásný víkend, chcete si dát kávičku na zahradě a to prostě nejde. Je s podivem, že u nás mají psi větší práva, než lidi. Bohužel problém není v psovi, ale v sousedech.

hop®
hodnocení

1x

A co je to za rasu? Třeba ten pesan závidí, že se vy bavíte a on je jen zavřený na zahradě...

Jestli to není nějaké nevychované bojové plemeno, zkuste se domluvit se sousedem, třeba by Vám pesana půjčil k Vám na zahradu, pejsek by se zabavil a i děti by se pobavily s pesanem...

Není to jen teorie, takhle jsem si na vsi k sousedům chodil půjčovat boxera, a pak i jezevčici, bylo mi tak 10 let...

fram
hodnocení

0x

Domluvit se se psem. Ideální by byl nějaký pejskař v rodině. Pse"TICHO" a odměna. Minimálně když budete s dětmi na zahradě.

Potom bude ragovat na vaše okřiknutí, když se soused nenamáhá.

jasmina*
hodnocení

Dobrý den, děkuji všem za odpověď. Jen na doplnění. Jedná se o loveckého psa. Se psem se kamarádíme - hladíme, krmíme, mluvíme na něj. Je chvíli v klidu. Pak něco nebo spíše někdo upoutá jeho pozornost a opět vyje. Myslím si, že to soused také vzdal. Musel by ho okřikovat co tři minuty. Přijde mi zvláštní vychovávat sousedovic psa přes plot. To by snad měli dělat oni. A nebo by nás také mohl poslat někam, ať se nestaráme... Jinak mám zvířata velmi ráda. Ale čeho je moc toho je příliš. Když štěkne, tak je to slyšet tak, jako by stál vedle mne v místnosti. Je to šílený randál a nejhorší na tom je, že se na to člověk nemůže připravit, protože prostě nevíme, kdy to přijde. Bydlela jsem u letiště a to byla proti tomuhle pohádka. Jak jsem již psala. Trvá to již několik let a je to šílený nápor na psychiku. Myslím si, že jsem hodně tolerantní člověk, ale mám prostě pocit, že sousedé zneuživají toho, že mají vedle sebe slušné lidi.

Dobrý den,

sice opožděně,ale také chci reagovat na váš problém.Máme hodně podobný.Pes od sousedů je vlčák,který když se pustí do štěkaní tak se nedomluvíme,nemůžeme telefonovat/je opravdu velmi zlé,když se jedná o úřední nebo oficiální telefon/,protože psa je slyšet až ve Švédsku,ale lidé se neslyší,neslyšíme ani rádio ani televizi.Pes vůbec není venčen,nikdy se neproběhne,je odkázán na asi 15 m kolem části domu,nikdo ho nevychovává,nikdo si s ním nehraje,nikoho taky neposlechne,když už ho vůbec někdo napomene.Mám zato,že je to už na hranici týrání zvířete.Pes štěká i v noci,budí nás ať je to v půlnoci ,ve 3 nebo v 5.Samozřejmě,že si nestýskáme kvůli nějakému hafnutí.Pes musí štěkat,od toho je pes.Ale tohle je k nevydržení a není naděje na zlepšení.Sousedé jsou bezohlední.

Co s tím?

jokr
hodnocení

0x

Někdo použil "bojové plemeno". Ani odborníci taková plemena neznají, snad že by přispěchala TV NOVA...

Podívejte paní, pes neštěká na vás, štěká na svoje páníčky, volá vůdce smečky. Pes je zvíře, žije ve smečce a tu smečku mu nahrazuje rodina, nebo nenahrazuje. Takže je docela možné, že kdyby pobýval u vás na zahradě a mohl blbnout třebas s dětmi, byl by štěstím bez sebe. Na psa se nezlobte, zlobte se na jeho smečku. On pes také štěká, když chce být podrbán za ušima... Hlavně si nesmíte myslet, že každé psí štéknutí je předzvěstí kousnutí...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]