Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat kolik by stálo vyříznutí otvoru pro dveře v cihlové zdi 300mm, budu mít stavební povolení a statik si není jistý zda se jedná o nosnou zeď, děkuju za odpověď.
Jak píší někteří -vyřezání bude hooodně drahé!daleko levnější bude el.sbíječka a normálně vybourat!Nebo kladivo a sekáč a růčo!Vyřezání dělají firmy,které si to nechají řádně zaplatit,pokud si půjčíte sbíječku na týden! ,tak bude levnější!
Pkd si nejste jisti zda je nosná ta,tak to dělejte jako otvor v nosné:nade dveřmi (bodoucími ) vybourejte díru na překlad (tj do poloviny tloušťky zdi,v uložení a nad překladem řádně zazdít cementovou maltou a důkladně zaklínovat!Po zatvrdnutí min druhý den,raději tak za týden,zopakovat druhou stranu a pak již můžete vybourat i zbytek!
Já Vám bohužel neumím poradit kolik by stálo vyřezání zdi, poptejte několik firem a nechte si práci nacenit. Pokud jse o cihlu, osobně bych otvor vyboural, neni to zase tak moc práce.
Co bych si Vám ale dovolil poradit, aby jste oslovila jiného statika, měl by si být sakramentsky jistý, jestli jde o nosnou zeď nebo ne!
Pesně tak, řezání je podle mě nesmysl, bylo by možná i víc prachu, než při bourání. Bourací kladivo, plochý sekáč a práce tak na 1-2hod, takže cena elektriky +/- 50,-Kč cena práce nějakého dělníka 500-2000,-Kč + odvoz sutě. Ideální si od někoho půjčit to bourací kladivo a udělat si to sám.
Každopádně bych se zeptal i nějakého jiného statika nebo projektanta. Každopádně pokud statik neví jak vypadá nosná zeď, tak bych mu asi osobně moc nedůvěřoval. Chápu, že někdy je to těžké, ale přece jenom od toho má statik školy apod., takže by to měl poznat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.