Nejste přihlášen/a.
Zdravím a přeji hezký slunečný den
Nechci nikoho o tomto krásném víkendu příliš zatěžovat přemýšlením, záležitost ani tak moc nespěchá, jen mi leží v hlavě. Ale pokud by někdo věděl oficiální postup, budu vděčný!
Jde o novou elektroinstalaci v bytě a výměnu elektroměru. Elektroměr je nyní jednofázový, pouze VT. Byt je udělaný nově, třífázově (kvůli varné desce), připraven na NT (bojler). Nový bytový rozvaděč je zapojen třífázově, pouze provizorně "proklemován" na jednu fázi (byt je obýván).
Jde mi o administrativní postup, jestli nejdříve zařídit revizi bytového rozvaděče (který zatím není správně finálně zapojen) a s touto revizí žádat na PRE o výměnu elektroměru. Anebo nejprve připravit elektroměrový rozvaděč na výměnu elměru, počkat na nový elměr a poté revidovat už finální funkční verzi bytového rozvaděče. Teoreticky by revizák neměl dát revizi na provizorně zapojený rozvaděč a PRE zase bez této revize asi nedá elměr na NT, je to takový začarovaný kruh...
Na závěr - jde mi POUZE o administrativní postup, úpravu ER budu dělat ve spolupráci s revizákem od PRE, s "bytovým" revizákem také spolupracuji, technické záležitosti jsou mi jasné...
Předem díky, hezký den!
Já to dělám tak, že si pozvu revizáka, který má smlouvu z PRE a ten mi nejprve udělá revizi na klemách a potom připraví vše potřebné u elměru, dá to pod provizorní blomby a napíše mi přihlášku k odběru a s tou zákazník zajde na PRE domluvit si termín montáže elměru. Pak je pouze potřeba zavčasu před montáží elměru vyndat klemy (případně ponechat dvě fáze ve vzduchu).
Oficiálně by měl být postup takový, že odhlásíte stávající elměr, po jeho odebrání Vám RT mající smlouvu s PRE (či jinýmn dodavatelem) vše připraví pro montáž nového elměru (vymění jistič del Vašeho nového příslibu atd.) udělá revizi (pouze za účelem měření nahradí elměr svorkami, které následně odstraní) a vystaví přihlášku k odběru. S tou si zajdete na ČEZ či PRE a domluvíte montáž elměru.
No, ten oficiální postup je tedy pěkně kostrbatý, a hlavně docela nepoužitelný, kdyz se v bytě bydlí.
Já většinou svému "PRErevizákovi" zavolám že jdu pod plomby, udělám přípravu pro nový elektroměr a on pak na další zavolání jen přijde, zkontroluje a zaplombuje. Nejlepší bude, když s ním situaci v pondělí zkonzultuji, je to rozumný člověk tak mu snad bude stačit dodatečná revize už přepojeného bytu.
Každopádně díky za vysvětlení oficiálního postupu!
...na revize v měřené části mám jiného revizáka...
Zdar "hope". Tahle problematika je mi sice trochu vzdálená, ale když jste se ptal na ten oficiální postup, našel jsem na stránkách PRE distribuce tohle: predistribuce.cz/...
Vypadá to od nich (v neměřené části) dost dodavatelsky, je ale možné, že v praxi jde použít v některých krocích i trochu odlišný postup. Zkuste na to mrknout, třeba se tam nějaká užitečná informace najde.
Zdravím, tak vyřešeno, měl jsem zbytečné obavy. Ráno jsem zavolal "PRErevizákovi", on mi řekl ať to předrátuju a po obědě přijel, zaplomboval a vypsal papír o revizi pro PRE...
Hezký den...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.