Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklad na Ytong

Od: mig* odpovědí: 5 změna:

Zdravim, muzu dat obklady primo na Ytong (bez omitky)?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Ano, omítka je jen další zbytečná vrstva!

Předpokládám, že ytong je vyzděný do roviny, jinak je lepší zeď dorovnat před obkládáním lepidlem.

Ytong je dobré před obkládáním napenetrovat, lepidlo pak při obkládání nezasychá příliš rychle.

mig*
hodnocení

Dekuji, to jsem chtel slyset :) Delam sadrove omitky cca 4mm a pod dlazbu je nutno (dle doporuceni vyrobce) delat vrstvu cca 1cm a to se mi opravdu nechce (velka spotreba drahe sadry a v podstate uplne k nicemu). Penetrovat samozrejme budu. Diky.

hop®

Předpokládám, že jste se "upsal" a myslíte obklad, ne dlažbu. ;)

Nicméně by mne zajímalo jaký výrobce to doporučuje a proč, že by kvůli "kšeftu"? *zed*

standam*

Rigips, proc to nereknu, mozna...sadrova omitka nevkletovana je dost mekka, ale kseft to nebude, kdyz na porobeton garantuje 4mm sve sadrove omitky jako dostacujici

zavolej na tech. podporu

osobne davam na porobeton jednovrstvou omitku cca 9mm, kdyz bude obklad, jinak sadru

instalater*

Zdravím. Samozřejmě , že to zbytečné není. Každá další vrstva , kde materiál může dilatovat je plus. Záleží také na tom , jak dlouho je příčka z Ytongu postavená a jakou má vlhkost. Také je problém v rohu , kde ytong navazuje na příčku z jiného materiálu. V každém případě bych použil FLEXI lepidlo a spárovačku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]