Nejste přihlášen/a.
Není ani tak důležité zda dvoj- či trojsklo, ale celkový tepelný odpor okna - tedy i rámu. Každý slušný výrobce spolu s oknem dodává certifiká, kde je i tento údaj. A jak píše kolega výše - vás zajímá i akustický útlum.
Obešlete (obejděte) pár dodavatelů v okolí a nechte si poslat předběžnou kalkulaci s typy (certifikáty) možných oken, pak se vyptejte na reference firem, které vám odpoví a porovnejte si jednotlivé nabídky.
Jako čerstvý majitel plastových oken v paneláku(1 rok)bydlím ve třetím patře nad silnicí,kde mě předtím každé ráno budili popeláři.Dnes je téměř neslyším.A to máme okna s dvojsklem,s dvojitým těsněním.-Pokud nemáte zatepleno,nemyslím,že by bylo rozumné vydávat dost výrazně větší náklady,když tepelné úspory očekávat nelze.
JABRAKA
Dovolím si oponovat posledním dvou příspěvkům, ač byly zcela jistě myšleny dobře.
1) u pocení skel ani tak nezáleží na tom, jestli je to dvoj nebo troj sklo, nýbrž na zateplení, větrání, vlhkosti v bytě, systému výroby a skladby oken apod., takže zas tak jednoznačně to říct nelze;
2)si myslím, že tepelné úspory očekávat lze (také jsem dal plastová okna, mám 45cm cihlovou nezateplenou zeď) a rozdíl jsem pocítil z několika důvodů, samozřejmě Vám to neušetří bůh ví jakou částku, ale korunka ke korunce a za pár let dovolená v Jugoslávii
např.
Bohužel pro naše kapsy kvalitnější okna např. co se mi osobně líbí Salamander s trojsklem jsou v cca 1,5-2 násobné cenové relaci, než jiná okna s dvousklem. Něco na tom bude...
doplněno 14.06.12 20:25:Navíc si myslím, že kdyby spousta z nás viděla ty barvami hýřící obrázky našich vlastních domovů prostřednictvím thermokamery, tak by jsme asi byly nemyle překvapeni, kudy všude nám peníze utíkají.
Rada je opravdu jednoduchá. Vy si musíte sehnat více informací a zkušenností a potom se podle svých možností rozhodnout. Zkuste obejít známé, sousedy, nebo cizí lidi ve vašem okolí a zeptat se jich na zkušennosti s výměnou oken. Zároveň posoudíte hluk za vyměněnými okny.
Já jako obyvatel vesnice na Moravě vám asi těžko poradím.
V každém případě trojskla můžou mít lepší tepelně-izolační i zvukově-izolační vlastnosti. Jejich cena ale bude dost vysoká. A ještě okno s trojsklem je dost těžké. Takže velké
My jsme na rodinný dům dali dřevěna okna s dvojsklem a hluk v místnostech se snížil. Dřevěná okna jsou však náročnější na údržbu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.