Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvojsklo nebo trojsklo do bytu?

Od: galvac* odpovědí: 6 změna:
Zdravím všechny zde a moc prosím o radu. Přečetla jsem si tu spousty diskusí na téma dvojskla nebo trojskla a pořád nevím, co zvolit. Bydlíme v: - cihlový dům z cca 60 let, není zateplený - 5. patro z 6ti - v širším centru Prahy kousek od silnice, kde jezdí tramvaje Máme 2 okna na východ a 1 okno na jih. Byt je velmi teplý. V létě je tu trvale cca 25 stupňů. Rádi bychom eliminovali hluk z ulice a od tramvají a přitom za okna neutratili zbytečně moc. A teď babo raď, co vybrat? Díky všem za názory.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na východ trojsklo...na jih dvojsklo..

Ovšem ani klasické dvoj či trojsklo Vám nepomůže s hlukem.,..Budete muset žádat skla se zlepšeným zvukovým útlumem.

mowla*
hodnocení

1x

Není ani tak důležité zda dvoj- či trojsklo, ale celkový tepelný odpor okna - tedy i rámu. Každý slušný výrobce spolu s oknem dodává certifiká, kde je i tento údaj. A jak píše kolega výše - vás zajímá i akustický útlum.

Obešlete (obejděte) pár dodavatelů v okolí a nechte si poslat předběžnou kalkulaci s typy (certifikáty) možných oken, pak se vyptejte na reference firem, které vám odpoví a porovnejte si jednotlivé nabídky.

jabraka*
hodnocení

1x

Jako čerstvý majitel plastových oken v paneláku(1 rok)bydlím ve třetím patře nad silnicí,kde mě předtím každé ráno budili popeláři.Dnes je téměř neslyším.A to máme okna s dvojsklem,s dvojitým těsněním.-Pokud nemáte zatepleno,nemyslím,že by bylo rozumné vydávat dost výrazně větší náklady,když tepelné úspory očekávat nelze.

JABRAKA

kodlkt

Já doporučiji trojklo, žádné pocení skel, ticho v bytě a cenový rozdíl už není tak výrazný

repkin*
hodnocení

1x

Dovolím si oponovat posledním dvou příspěvkům, ač byly zcela jistě myšleny dobře.

1) u pocení skel ani tak nezáleží na tom, jestli je to dvoj nebo troj sklo, nýbrž na zateplení, větrání, vlhkosti v bytě, systému výroby a skladby oken apod., takže zas tak jednoznačně to říct nelze;

2)si myslím, že tepelné úspory očekávat lze (také jsem dal plastová okna, mám 45cm cihlovou nezateplenou zeď) a rozdíl jsem pocítil z několika důvodů, samozřejmě Vám to neušetří bůh ví jakou částku, ale korunka ke korunce a za pár let dovolená v Jugoslávii :)

např.

ekoporadna.cz/...

dvere-okna-plastova-hlini/...

Bohužel pro naše kapsy kvalitnější okna např. co se mi osobně líbí Salamander s trojsklem jsou v cca 1,5-2 násobné cenové relaci, než jiná okna s dvousklem. Něco na tom bude...

doplněno 14.06.12 20:25:

Navíc si myslím, že kdyby spousta z nás viděla ty barvami hýřící obrázky našich vlastních domovů prostřednictvím thermokamery, tak by jsme asi byly nemyle překvapeni, kudy všude nám peníze utíkají.

colombo*
hodnocení

0x

Rada je opravdu jednoduchá. Vy si musíte sehnat více informací a zkušenností a potom se podle svých možností rozhodnout. Zkuste obejít známé, sousedy, nebo cizí lidi ve vašem okolí a zeptat se jich na zkušennosti s výměnou oken. Zároveň posoudíte hluk za vyměněnými okny.

Já jako obyvatel vesnice na Moravě vám asi těžko poradím.

V každém případě trojskla můžou mít lepší tepelně-izolační i zvukově-izolační vlastnosti. Jejich cena ale bude dost vysoká. A ještě okno s trojsklem je dost těžké. Takže velké

My jsme na rodinný dům dali dřevěna okna s dvojsklem a hluk v místnostech se snížil. Dřevěná okna jsou však náročnější na údržbu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]