Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit prasklinu v plastu

Od: sj* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak opravit prasklinu v rukojeti ručního postřikovače - prýzní z ní roztok při natlakování nadrže. Děkuji Jirka.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pod pojmem ruční postřikovač si můžu představit cokoli. Fotka by hodně napověděla.

buss
hodnocení

0x

Zjistit co je to za materiál a hledat lepidlo (omotat něčím a prosáknout lepidlem), nebo nový...

jabraka*
hodnocení

0x

Řekl bych,že držadlo bude ke koupi,pokud bych to potřeboval rychle,tak bych to stahnul lepisí páskou.

JABRAKA

tavitel
hodnocení

0x

Nejlíp zavařit (zatavit). Šlo by to i slepit, ale pokud to má držet tak lepidlo by nejspíš stálo víc než nový postřikovač..

Svařit jde pájkou, horkovzdušnou pistolí, drátem nahřívaným nad plamenem... Nejdřív potrénujte na podobném plastu a až pak na ostro. Poškozené (prasklé) místo natavit do polotekutého stavu a spojit trhlinu (tj. natavit trhlinu a 1-3mm daleko od trhliny), připadně přidat stejný nebo aspoň podobný plast. Při svařování nepřepálit = ohřívat jen do polotekuta, plast nesmí černat.

cepagis*
hodnocení

0x

A k čemu je ten postřikovač určen? A jak závada vznikla? Protože jestli do toho lijete herbicid nebo nějakou jinou potencionálně nebezpečnou látku a prasklina nevznikla vyloženě hrubým zacházením, je riziko, že se může závada opakovat s mnohem horšími následky (potřísnění kůže atd...). Pak by bylo lepší zahodit. Přeci jenom - je to lehce opravitelný plast, ale vnitřek je natlakovaný. Lepidlem, nahřátím atd... zcelíte viditelné poškození, ale materiál může být poškozený mnohem dál. To nejen že nevidíte, ale ani nespravíte. Jinak mně se kupodivu osvědčil silikonový tmel...

petik1
hodnocení

0x

Patrně se bude jednat o PP nebo PE. Nedávno jsem našel firmu, která se chlubí tím, že jejich lepidlo umí funkčně slepit i tyto běžně neslepitelné plasty. Nijak jsem to ale nezkoušel a ani netuším, kolik to stojí. Berte to jen jako možnost k jinak běžně používanému svařování.

hfmarket.cz/...

alois*
hodnocení

0x
Dobrý den, mám stejný problém na pistoli tlakového postřikovače Stihl SG 51.
Čím opravit takto tvrdý plast?
Podařilo se mi trhlinu proškrabnout, takže nějaké lepidlo by tam lépe držet díky tomu mohlo...
Našel jsem, že se mají používat natavovací lepidla, ale nevím, které vybrat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]