Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli by mi nemohl někdo spočítat přibližný počet pytlů cementu 32,5 (25Kg). Chystám se dělat podlahu v RD z betonové směsy, tzn. písek frakce 0-4mm + cement + voda a v betonu samozřejmě kari síť, tady je pár parametrů:
plocha podlahy ve dvou patrech je 168m2, z toho:
I.NP je podlaha o ploše 84m2 - beton bude o tloušťce 8cm
II.NP je také podlaha přibližně o ploše 84m2, ale tlošťka betonu bude 5cm
Dále jsem se chtěl zeptat, jestli na poměr míchání písku a cementu, stačí poměr 4:1 ve prospěxh písku nebo 3:1, podlaha bude somozřejmě na již vytvrzené základové desce (beton z betonárky), na ní hydroizolace, polystyren, PE folie a pak již zmiňovaná betonová směs,
děkuji všem za rady.
Cca 350 pětadvacetikilových pytlíků... Tedy při 1:4... Napsal jsem o něco málo víc, je nemilé, když nakonec pytlík pochybí...
doplněno 13.06.12 13:15:To Kuchtik: 350 kg cementu na kubík takto jemného písku? - byť na potěr? No - já bych použil ´trochu´ více - ani ne tak z důvodu nosnosti, ale aby se vrstva nebotlila a neoodroloval se povrch - těžko říct jaké budou podlahy, ale např. pod plovoučkou nejsou pohybem podlahy oddrolená zrnka písku zrovna ´ideální´ závadou...
doplněno 13.06.12 13:20: Jo - 11 kubíků je OK, použil bych ale 750 kilo cementu/kubík, vyšlo mi tedy 320 pytlů, zaokrouhleno na 350 - 10 % navíc...
By mě skoro zajímal výpočet, kterým se k tomuhle dojde.. mě to vychází cca 11 kubíků betonu. když budu počítat 350 kg cementu na kubík, což je podle mě na mazaninu až až, tak je to něco málo přes 3800 kg cementu, což je lehce přes 150 pytlů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.