Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zlikvidovat skvrny od propisky?

Od: samadoma* odpovědí: 6 změna:

Ahoj ,má tady někdo dobrou zkušenost s odstraněním fleků od propisky? dostala jsem bundu ,koženkovou ,krémově bílou ,a jsou na ní asi 1.5cm flíčky ,vypadají že už byly čištěné ,je to jakoby rozpité a vybledlé v té kožence :( ,nechci ji vyhodit ,je nádherná ,ale nic mi nezabírá ,odstranovač skvrn qvalt nic ,sůl nic ,solvina nic ,ani ten chválený lak na vlasy nepomohl*plac* krásně mi bundičku polepil a navoněl ,ale fleky furt stejné .už mám strach ,abych do ní neudělala díru ...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

0x

Zkusil bych kartáček na zuby a zubní pastu, třeba zabere. A druhá možnost je pokapat to citrónem, nechat pět dvě minuty působit a pak to zkusit něčím vydrhnout. Kdyžtak do čistírny. Snad pustí. držím palce!

samadoma*
hodnocení

děkuji ,zkusím

nick0
hodnocení

0x

propiska se čistí čistým lihem, napřed vyzkoušet na vnitřní straně jestli nepoškodí povrch

hodnocení

0x

Tyhle skvrny lze vyčistit jen pokud jsou čerstvé. Pokud jsou, jak píšete rozpité, znamená to, že se barva dostala hluboko do koženky a neodstraníte to už ničím (leda nůžkami). Nepomůže Vám ani čistírna.

jabraka*
hodnocení

0x

Bohužel má Magdon pravdu.Propiska obsahuje organické barvivo.To se vsákne do materiálu a nic je nedostane ven.

JABRAKA

romko
hodnocení

0x

ahoj, vlastní zkušenost nemám, ale kdysi mi někdo říkal, že kožené kalhoty úspěšně čistí houbičkou s jarem na nádobí... já osobně bych zkusil asi CIF, v návodu píšou, že "pomocí cif krému můžete také vyčistit zašlou bílou koženou obuv", tak třeba by zafungoval i na bundu od propisky :o)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]