Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu, zda potřebuji nějaké povolení nebo ohlášení, pokud budu chtít vybetonovat plochu okolo starého sklepa - cihlový a celý pod úrovní terénu. Dříve zde stávala malá chatka, která je stále zakreslena na katastrální mapě jako stavba. Chatka již zde roky nestojí, jsou zde pouze základy a suť z ní. V zemi je díra cca 1x2 metry, která je vchodem do sklepa. Vybetonovat bych chtěl okolí této jámy. Bylo by to cca v mezích bývalé chatky, někde by beton možná přesáhl bývalé základy chatky.
To je jedna otázka - potřebuji povolení, ohlášení nebo souhlas souseda - je to při hranici pozemku.?
Druhý dotaz je na praktickou proveditelnost. jelikož nemám s tímto žádné zkušenosti.
Myslíte, že stačí lehce srovnat zbytky cihel a betonu a zalít to novým betonem? Příkládám foto a prosím o rady jak na to.
jen pro další info. pozemek je veden jako zahrada, nachází se mimo zastavěnou oblast obce - pole, louky. Sklep má dvě podzemní patra. To nížší se využívá jako studna - na povrchu mám pumpu.
doplněno 11.06.12 21:08:Omlouvám se, vložena špatná fotografie
Nějak se nedaří co?
doplněno 11.06.12 21:16:Nevím jestli je nějaká povinnost na toto,ale dle mého si můžete na svém pozemku vybetonovat co chcete.Jinak by jste musel ohlašovat kde co i vydláždění cesty atd.Sousedovi do toho nic není je to na vašem pozemku.Co se týče jak to udělat záleží k čemu budete tento prostor využívat.
Využívat ho chci jako přístup k pumpě, pak se chci nějak i zbavit bordelu kolem pumpy a zlikvidovat tím ty kopřivy. Na pozemek se dostanu několikrát přes léto a nemám čas na pořádnou údržbu. Tak mě napadlo jen to nějak přelít betonem - udělat třeba z ležících cihel hranice aby se beton o ně zastavil a pak třeba sloužily i jako hezké ohraničení betonu. Ale netuším, zda je to vůbec proveditelné. Asi zaexperimetuji
Prosim,neberte to jako radu určitě se tu najde dost kritiků.Já něco podobného též dělal.Jen jsem jako kraj dal prkna,pěkně zarostly a nejsou vidět.,tím pádem ani cihly by neměli vadit.Jen bych dal tak 10-15 cm vrstvu betonu aby nepraskal vyplnil armaturou.Jako podklad mám 25 cm kamení a štěrkopísku.
doplněno 11.06.12 21:38:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.