Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybetonování plácku - povolení? Jak provést?

Od: kemet* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, zda potřebuji nějaké povolení nebo ohlášení, pokud budu chtít vybetonovat plochu okolo starého sklepa - cihlový a celý pod úrovní terénu. Dříve zde stávala malá chatka, která je stále zakreslena na katastrální mapě jako stavba. Chatka již zde roky nestojí, jsou zde pouze základy a suť z ní. V zemi je díra cca 1x2 metry, která je vchodem do sklepa. Vybetonovat bych chtěl okolí této jámy. Bylo by to cca v mezích bývalé chatky, někde by beton možná přesáhl bývalé základy chatky.

To je jedna otázka - potřebuji povolení, ohlášení nebo souhlas souseda - je to při hranici pozemku.?

Druhý dotaz je na praktickou proveditelnost. jelikož nemám s tímto žádné zkušenosti.

Myslíte, že stačí lehce srovnat zbytky cihel a betonu a zalít to novým betonem? Příkládám foto a prosím o rady jak na to.

jen pro další info. pozemek je veden jako zahrada, nachází se mimo zastavěnou oblast obce - pole, louky. Sklep má dvě podzemní patra. To nížší se využívá jako studna - na povrchu mám pumpu.

doplněno 11.06.12 21:08:

Omlouvám se, vložena špatná fotografie

Vybetonování plácku - povolení? Jak provést?
výtka
Upozornění od sys hejkal 11. 06. 2012 21:09:26
už jsem ji smazal

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

0x

Pěkná fotka *smich*

doplněno 11.06.12 21:08:

To byl fofr už není foto.

kemet*
hodnocení

Chybka se vbloudila

pavkazji*

Nějak se nedaří co?

doplněno 11.06.12 21:16:

Nevím jestli je nějaká povinnost na toto,ale dle mého si můžete na svém pozemku vybetonovat co chcete.Jinak by jste musel ohlašovat kde co i vydláždění cesty atd.Sousedovi do toho nic není je to na vašem pozemku.Co se týče jak to udělat záleží k čemu budete tento prostor využívat.

kemet*
hodnocení

Využívat ho chci jako přístup k pumpě, pak se chci nějak i zbavit bordelu kolem pumpy a zlikvidovat tím ty kopřivy. Na pozemek se dostanu několikrát přes léto a nemám čas na pořádnou údržbu. Tak mě napadlo jen to nějak přelít betonem - udělat třeba z ležících cihel hranice aby se beton o ně zastavil a pak třeba sloužily i jako hezké ohraničení betonu. Ale netuším, zda je to vůbec proveditelné. Asi zaexperimetuji

pavkazji*

Prosim,neberte to jako radu určitě se tu najde dost kritiků.Já něco podobného též dělal.Jen jsem jako kraj dal prkna,pěkně zarostly a nejsou vidět.,tím pádem ani cihly by neměli vadit.Jen bych dal tak 10-15 cm vrstvu betonu aby nepraskal vyplnil armaturou.Jako podklad mám 25 cm kamení a štěrkopísku.

doplněno 11.06.12 21:38:

mct.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]