Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze ovlivnit tvrdost vody?

Od: domca* odpovědí: 10 změna:

Moje bydlení se mi líbí, až na jeden detail - tvrdou vodu. Do nedávna jsem to brala jako fakt, že musím vše neustále umývat, ať už sprchový kout nebo rychlovarnou konvici, ale v poseldní době mi voda začíná vadit při sprchování. Máte někdo zkušenosti, jak lze tvrdost vody eliminovat?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Vysoký obsah solí se neodstraní nějakým magnetizátorem,tedy usazeniny na sprchovém koutu a na nádobí v myčce a nakonec i na těle.Jen se nesráží do konkrécí,tedy tvrdých krust.Odstranění důsledků tvrdosti lze zmírnit slabým roztokem octa.Na nádobí i sklo jsou speciální přípravky.Dokonalé odstranění tvrdosti umožní katexová patrona.

JABRAKA

olaf71*
hodnocení

0x
Magnetické úpravny vody typu MagnetizérPřístroj pro magnetickou úpravu vody zabrání negativnímu působení tvrdé vody. Aplikací přístroje se dosáhne několikerý účinek: omezuje podstatně tvorbu tvrdých usazenin, tzv. vodního kamene, a tím zvyšuje účinnost a životnost ohříváků a chladičů, nedochází k zarůstání potrubí staré nánosy vodního kamene se postupně dlouhodobě rozpouštějí a odstraňují. Tím se dosáhne vyšší účinnosti bojlerů a snížení nákladů na ohřev vody. magneticky upravená voda při praní prádla snižuje spotřebu pracích prostředků, nečistoty se snadněji rozpouštějí Přístroj se skládá se ze dvou čelistí, které se jednoduše nasadí na trubku a upevní stahovacími šrouby. Základním prvkem magnetizéru jsou proti sobě nasměrované permanentní magnety, které vytváří silné magnetické pole. Průtokem vody přes toto pole dochází ke změně fyzikálních vlastností látek, které jsou rozpuštěné ve vodě. Tyto látky se již nemohou vylučovat jako pevné krystalické usazeniny lpící na stěnách, ale vylučují se ve formě drobnokrystalického příp. amorfního kalu. Kal je protékající vodou vyplavován, nebo se shromažďuje na dně zařízení a je snadno odstranitelný. Magnetické úprava nemění chemické složení kapalin, tzn., že minerály důležité pro lidský organismus voda neztrácí, pouze je obsahuje v jiné formě.

mowla*
hodnocení

0x

Lze použít ´filtr´ - ale řešení, které za něco stojí i NĚCO stojí...

Montují se na vstupní potrubí do domu/bytu...

repkin*
hodnocení

0x

To jste si tou tvrdou vodou asi ještě nemyla auto, protože pak zjistíte, že vypadá furt stejně, jako by jste ho skoro fakt nemyla, nepomohla mi v tom ani WAPka ani mycí linka na benzínce, něco málo slezlo, ale fleky od prachu apod. jsou vidět pořád. Ještě že doma to máme v pohodě.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Magnetickou úpravnu jsem zkoušel. Dělal jsem dva baráky vedle sebe. Do jednoho jsem to na přání majitele namontoval . Do druhého ne. Po pár letech jsme s majiteli konstatovali že není rozdílu. Akorát jeden vyhodil 3 000,-

kadel1

Máte i detaily? - Složení vody, jaká konkrétně mag. úpravna, nejlíp i fotky usazenin z obou baráků - trubky, varná konvice, pračka atd.? Zajímá mne to, ale u nás máme měkkou vodu (naštěstí) tak magnety nemám kde vyzkoušet... Co vím tak mag úpravna nemusí být drahá, stačí střídavé mag. pole a to jde udělat z hrsti malých magnetů ("nástěnkových") nalepených na neželeznou trubku tak aby se póly střídaly. Ale nemám kde zkoušet tak to jsou jen teorie :(

olaf71*

U mě magnetizér uspěl, rozdíl byl znatelný.

honzas*
hodnocení

Kamarád když rekonstruoval dům kousek od Brna, tak se s tvrdou vodou potýkal. Zkoušel několik možností, určitě mezi nimi byl i magnetizér, ale běhěm asi dvou let pořád žádný trvalý výsledek. Nakonec investoval do změkčovače (nebo filtru, nejsem si jistý). Zatím si to chválí, ale není to bohužel zrovna levná záležitost. Já bych nejprve vyhledal odborníka, který by zjistil, jak tvrdá voda opravdu je a potom poradil řešení.

mirec66*
hodnocení

0x

Já mám zkušenosti s jednou firmou, která mi při rekonstrukci baráku udělala test tvrdosti vody zdarma. Jejich služeb jsem sice nevyužil, jelikož měření ukázalo, že to není potřeba, ale slyšel jsem na ně dobré reference. Je to už nějakou dobu, ale komunikoval jsem s nimi tehdy přes email info@softwater.cz.

dejvik*
hodnocení

0x

Firmu Softwater znám, brácha od nich má změkčovač vody už pár let a pokud vím, tak je spokojený. Firma nabízí i poradenství a analýzu vody. Rozhodně je to jedna z možností, kam pro radu odborníka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]