Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl mezi vřetenovým a odstředivým čerpadle

Od: koudalak* odpovědí: 2 změna:

Dobrý dne,

potřebuji vyměnit čerpadlo ve staré studni a váhám mezi dvěma čerpadly. Jedno je vřetenové a druhé má oběžné kolo.

konkrétně tohle

cerpadlo-cerpadla.cz/...

Jenže u toho s kolem píšou že je to na čistou vodu bez nečistot, zatímco u vřetenového tam něco dovolují.

Mě by zajímalo v čem je rozdíl a jestli se u toho čerpadla s kolem nemusím bát když se mi ve studni sem tam(třeba po velkých deštích) voda zakalí nebo je to vážně jen na křišťálově čistou vodu...

díky

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Rozdíl mezi těmito čerpadly je ten,že vřetenové čerpadlo tlačí vodu pomocí speciálního šneku,kdežto odstředivé pomocí lopatek,které ženou vodu ze středu ,kde je nasávána,ke kraji lopatek odstředivou silou získá rychlost a je tak vytlačována.Odstředivé čerpadlo má nasávací hloubku max 8 m.Pokud je to ponorný typ,tak na tom moc nezáleží.Šneková čerpadla mívají obvykle menší výtlak ,ale větší množství.

JABRAKA

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Vřetenové je levnější a jednodušší na opravu. Já bych volil vřetenové. Pokud se týče studny , tak není dobrý velký výkon čerpadla . U vrtané už vůbec ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]