Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, nyní mám sprchový kout s hlubokou vaničkou ale chci jí dát pryč, a místo ní dát na podlahu odtokový žlab a vyzdít schod místo vaničky, pouze budu kupovat zástěnu. Chtěl bych se zeptat z čeho a jak to vyzdít, stačí když udělam okrajové stěny 1000x800 a potom to ve vnitř nečim vylít a položit na to dlažbu? a dá se yton nalepit přimo na dlazbu_? Děkuji moc za pomoc
Musíte chvíli vydržet, lidi choděj do práce, odpověď trvá tak 12-48 hod.
Ytong se za určitých podmínek dá nalepit přímo na dlažbu (minimálně se musí zdrsnit), vylít se to dá taky, ale dlouho by jste čekal, než to vytvrdne, takže to je neekonomické (čas/materiál/peníze). Já bych osobně vyndal vaničku, udělal hydroizolaci, dal tvrdý EPS a ytong a následně flexi lepidlem nalepil dlažbu. Spárovačku používám Ceresit s nějakou speciální přísadou proti plísni a jsem s ním zatím spokojený. Nezapomeňte udělat směrem k odtokovému žlabu malý sklon, aby se Vám tam nedržela voda.
No kolem dokola být nemusí, jen tam, kde nebudete mít zástěnu, já myslel tím ytongem dohnat tu požadovanou výšku (jak jste chtěl původně vylývat)
Takže by mělo stačit když hlavně ytong dám tam kde bude zástěna viz. nákres. Na dlažbu dám hydroizolaci a položim přilepim ytong a do prostoru vložim polystyren?
Dlažba je u toho odtoku? Pokud jo, bouracím kladivem s plochým sekáčem bych jí sundal a Ytong dal jen ten přečnívající kus ven, zarovnat do roviny a může se obkládat. Ten prostor, který jste chtěl vylít, tak buď tam dáte podlahový polystyren, pokud seženete, tak tvrdost 150 do určité výšky (víc jak 1/2 bych nedával a na to dáte Ytong. A nebo prostě dáte prostě jen ytong, na něj dáte hydroizolaci a pak to lepidlem stáhnete do roviny s malým spádem směrem k odtoku, až to zaschne, tak obložíte. (ideální by bylo nařezat ytong tak, aby tam ten spád už byl, pak se nemusí tolik plýtvat s lepidlem).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.