Nejste přihlášen/a.
Prosím rádce stavaře o pomoc, nejlépe z vlastní zkušeností. Nám novostavbu, chybí mi terénní úpravy a zateplená fasáda. Stavba povolena do 12/ 2013. Pohrávám si z myšlenkou, že bych podala oznámení o užívání stavby. Podle mého selského rozumu mám dvě možnosti. Buď se jít přímo zeptat na SÚ zda musím mít fasádu a nebo to risknout a podat oznámení o užívání stavby. V prvém případě se asi dozvím, že to nelze neboť nesplním koeficient propustnosti tepla, který je v projektu. Raději bych brala druhý případ, podat oznámení a fasádu by mi při kontrole dali do závad. Je to vůbec možné? Proběhl i u někoho z vás třeba tichý souhlas s užíváním? Třeba je další možnost o které nevím, zkuste mi poradit, děkuji Uška
Tak za prvé máte ještě 6 měsíců čas...a za tu dobu se dá zateplit nejen rodinný domek, ale celé panelové sídliště...
A za druhé, si můžete požádat o prodloužení stavebního povolení...respektive můžete požádat o prodloužení lhůty k dokončení
stavby..
doplněno 13.06.12 16:21:Aááá...jasně, přehlédl jsem se..., pak vůbec nevím co řešíte...
Řeším jak zkolaudovat bez fasády - viz zadání. Zda je to vůbec možné. Chtěla bych se na zimu nastěhovat a na fasádu již nemám peníze, do dluhů nepůjdu. Fasáda bude až na jaře, ale nastěhovat se na zimu bez kolaudace nemohu, hrozí pokuta až 200tis. Pro mě bude výhodnější vytápět 80m2 bez fasády než nyní 300m2.
spousta, ale opravdu spousta lidí bydlí v novostavbách bez kolaudace... i my jsme bydleli... (švagr několik let, soused ještě nemá ani elektřinu a bydlí...)
nebyl s tím problém. Prostě jsme se nastěhovali a dodělávali za pochodu...
Sice oficielně hrozí pokuta, ale pokud máte na stavebním úřadě trochu slušného úředníka, nebude to řešit...
Díky za odpověď, nevím jak to provedu. Právě, že u nás máme 14 dní novu šéfovou na stavebním odboru a každé nové koště dobře mete. Třeba vyhraji ve Sportce a taková pidi fasáda je za víkend hotova. Díky
P.S. Mě ani ve snu nenapadlo, že lidé bydlící v novostavbnách bez fasády nemají zkolaudováno
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.