Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový oříšek na zateplení. Koupelna je postavena v přístavku. Zeď pouze 30 cm z plných cihel a proto ji chci zateplit. Chci použít 150 mm EPS. Problém je v tom, že na jednu zeď přímo navazuje kůlna a trámy jsou ode zdi pouze 1-2 cm.
Snažil jsem se to namalovat na obrázek. Jako jediné řešení mě napadá mezeru mezi trámy vypěnit PU pěnou a EPS ukončit u trámů.
1) Nebude u trámů vznikat velký tepelný most? (Bude tam vlastně jen pěna a trám - a okolo 150 cm EPS)
2) Je nutné zateplit celou štítovou zeď nad koupelnou, nebo jen do "nějaké" výšky nad strop?
Mnohokrát děkuji za rady
z vnitřní strany kůlny by problém nemusel být až tak velký. Já bych za trámem místo pěny raději použil kousek osmi až deseticentimetrové minerální vlny, kterou bych zevnitř za trám násilím nacpal. Pak to na vnitřní straně kůlny bude chtít trochu pečlivosti, ale myslím si, že tady hlavní problém není.
Horší problém budete mít nad střechou kůlny. Není nutné zateplovat celou štítovou stěnu. Zateplení ale budete muset oplechovat a to oplechování vodotěsně připojit na střechu kůlny i na stěnu domu. Tady je a bude nejslabší místo. Dobře vám radím, zavolejte profesionála a nešetřete na něm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.