Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybourávání oken - nepořádek

Od: alisi odpovědí: 20 změna:

Ahoj, vybourávali jste tu někdo okna na baráku? Máte vychytávky, aby se co nejmíň naprášilo? Nábytek do jiných místností přestěhovat nejde, jen minimum, je jasný, že vše obalíme fólií a omítku kolem oken mokřit, ale i tak mám hrůzu z jemného prachu a vlastně z celého toho bince *plac*Díkec za příspěvky

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Takže - až budete mít akci za sebou, budou se střídat pocity beznaděje a vzteku. Budou se střídat i pocity, že jste měli balit lépe, nebo naopak že jste nemuseli balit vůbec. Přežijete to, uklidíte.

Mně dala před vybouráváním oken důležitou radu sousedka - neluxovat běžným vysavačem. Sama si ho při výměně oken zničila. Jemný prach zničil motor. Vysávala jsem proto největší nepořádek vodním vysavačem.

Také se mi dostalo rady, že mají být v právě upravované místnosti a vlastně v celém bytě neustále zavřené dveře. V praxi to nejde dodržet.

Přeju hodě sil :)!

alisi
hodnocení

*plac*Já se z toho zblázním...taky řešení, bude mi to jedno *nevi*

Radím trochu jinak. Zvolte heslo: Nezblázním se z toho a je mi to jedno.

Přežilo to už mnoho domácností a výsledek je vždycky potešující. Umývání nových oken je mnohem snadnější a pocit "už je to za mnou" je taky krásný. Nicméně první dny budou kruté, ale fakt se to dá přežít!

alisi
hodnocení

Taky si to myslím, ale to víte, nechce se do toho nepříjemného. Děkuji všem a posílám bodík za snahu i útěchu. *palec*

Ale každá dobrá rada, je stále vítána! Dobrou

Ten prach bude vždycky, ať děláte, co děláte. Při výměně oken se nám dostal přes fólie, přes dvoje dveře. I když budou lidé, co je vyměňují, jakkoli šikovní, neubráníte se. Takže opravdu, být v klidu a říci si, budeme to tu mít hezčí a předvánoční úklid prostě uděláme o něco dřív. Nejste v tom sami, představte si, kolik oken se v ten samý den vyměňuje.:)

Bez nepořádku to jaksi nejde. Jen záleží na lidech, jak se k tomu postaví. Znám takový, co radši během výměny vyrazili na hory, firma to z toho nejhrubšího po výměně uklidila a po návratu nastal jen několikrát opakovaný konečný úklid, neb jednou to nestačí.

pacourek*
hodnocení

2x

V přízemí bych věděl, kolem okna zevnitř přidělat folii (větší než okno aby prach nešel vubec dovnitř)a vybouravat zvenčí

doplněno 07.06.12 23:18:

To by nevadilo prášilo by se při bourani potom by seto mohlo sundat( instalace nových oken není tak prašná)

alisi
hodnocení

je to přízemí a i to mě napadlo, jenže co jsem se ptala ve firmě, zalepení nepůjde po celou dobu prací, budou prý potřebovat přístup k oknům i zevnitř. Napadá tě-vás ještě něco?

stirecek*
hodnocení

1x

My jsme měli všechno zabalené, ale i tak se prachu neubráníte, okna venku, průvan po celém bytě, bez toho to prostě nejde. Na podlahu doporučuju dát kartony, aby kamínky nepoškodili plovoučku, lino, koberec...pod to můžete dát ještě fólii, pak se to celé vyhodí a na zemi není takový bordel.

hodnocení

0x

Udělat metr od okna z folie jakousi zástěnu, ale stejně jemnýmu prachu se neubráníš.

Nejhorší bývají starý špaletový okna v bytech, kde se dříve topilo v každý místnosti lokálně, uhlím. To jsou mezi oknem a zdí nánosy černýho jemnýho prachu kterej se dostane úplně všude.

frantisekpetru*
hodnocení

0x

Manželka (taky na něčí radu) to vymyslela tak, že jsme se na dobu výměny přestěhovaly k rodičům. Samozřejmě všechno maximálně, jak to jen šlo, zabalit a obalit, potom jeden den (celý) probíhalo bourání a výměna, druhý den (jen dopoledne) zednické zapravení a pak pryč z baráku a úklid až třetí den, aby si co nejvíc prachu mohlo sednout. Následně úklid postupně místnost po místnosti, ale kompletně, aby se minimalizoval jakýkoliv pohyb po baráku a tím znovu zvíření prachu. Dělala to s tchýní a trvalo jim to asi půl dne. Následný úklid znovu asi za tři dny už prý nebyl o nic moc horší, než kdykoliv jindy.
Měla z toho taky hrůzu a pak byla překvapená, že to nakonec až tak hrozné nebylo.

jirina*
hodnocení

0x

V úterý 5.6.2012 nám dělali nová okna na zadní část baráku od firmy RI OKNA Varnsdorf ved.pan Marounek.Také jsem z toho měla hrůzu po zkušenostech z přední části domu( hotová katastrofa).Vše jsme zakryli folií ,nikam jsme nic nestěhovali.Mile nás překvali ,přijeli 3 mladí velice příjemní hoši.Stará okna si v polovině rámu nařízli pilkou ,potom rám vypáčili a přitom nic nepoškodili. Nové okno vsadili do otvoru upevnili šrouby, zapěnovali spáry,zasadili parapety vnitřní a vekovní ,potom vše začistili.Byli sehraný tým ,vzájemně se v práci doplňovali.Jiří Kunc,Jan Háza a Josef Kolner jsou jména velice šikovných mladých mužů .Vše po sobě uklidili a odvezli.Byli jsme jejich prací nadšeni.Děkujeme a můžeme jen doporučit! Hodně záleží na lidech a vzájemném chování.Tentokrát to bylo super! Žádný binec a vůbec jsme nemuseli kolem oken mokřit omítku! Minimum prachu!

hodnocení

0x

Na Vaši situaci se hodí jeden starší vtip...

Baví se žena se svou kamarádkou, že má již 4 děti...a další nechce,

tak byla na gynekologii...No a co doktor, co ti předepsal?

Prášky na nervy...a na uklidnění..

A to pomáhá proti otěhotnění?

Ne..., ale je mi to jedno..

Bordel prostě bude...bude..a bude...ať děláte co děláte.

ladaadal*
hodnocení

0x

Jiřina, to jste měli štěstí a okna zadělaná novějším způsobem. Dříve se totiž špaletová okna zazdívala tak, že se mezera mezi zdí a oknem vysypávala škvárou. Měli jsme doma - super. První sáhnutí na rám a v podstatě celé patro je okamžitě pokryto vrstvou "sopečného" prachu, jak tomu ironicky říkám *smich*. Ale jak píšou ostatní, zvládli to jiní, proč by to nezvládl právě tazatel. Dva tři dny po úklidu se jen zasmějete, jaké polní podmínky jste schopni vydržet*smich*. Možná bych na nejhorší doporučil průmyslový vysavač, máte-li možnost zapůjčit si od známých a podobně. Měl jsem ho a žral i kusy cihel. Co se vešlo do hadice pohltil a pak stačil jen vysypat popelník. Super věc na takový bordel. Ale dá se to i jinými způsoby.

jabraka*
hodnocení

0x

My jsme v paneláku sehnali kartony z Kauflandu a podlahy jimi přikryli.Nábytek zakryli prostěradly.Je to lepší,než folie,ta se zachytává všeho,trhá a jemný prach se pod ni stejně dostane.Firma,která bourala a montovala okna nová,byla velice šetrná a moc bordelu nenadělala.Kartony jsme opatrně složili a venku vysypali a bylo v podstatě uklizeno-celý byt jsme standartně vyluxovali.

JABRAKA

hodnocení

0x

Chudáčci! Ale přežijete, jako my všichni. Na celé akci je nejdůležitější mít dobrý vysavač. A navíc, mít ještě jeden v záloze. Bez něho, je to šílené. To se mi stalo, když jsem našim mladým pomáhala hlídat byt a bez mladé likvidovat binec. Zametat to nejde, vytřít to nejde, děs! *jasne* Folii, kterou přikryjete navršený nábytek, klidně přilepte k podlaze lepicí páskou. Nebude se vznášet a prach zůstane mimo. Ale nová okna, to je super! Ticho, teplo, pohoda. Také se vám všem tak rychle špiní? Rychleji než dřevěná?

arakain77*
hodnocení

0x

Dobrý řemeslník okna vybourá tak aby naprášil co nejmíň.Já todokážu(podle stavu oken)i bez prášení.Dokonce jsme někde otvírali do průvanu tak,aby prach letěl ven.Jde to,jen chtít ze strany oknařů.

jirina*

Přesně tak,máte pravdu je to o přístupu ze strany řemeslníků a jejich ochotě udělat co nejméně nepořádku! My jsme tentokrát byli velmi spokojeni jejich bezvadným přístupem a prací. To před 7 lety byla hrůza a děs!

Prachu se asi úplně nevyhnete, ale dá se zredukovat. Opravdu záleží na profesionalitě a chuti řemeslníků.

hodnocení

0x

Záleží jak je to celé udělané.A taky na kolik budou pracovat opatrně.

A ta "trocha prachu"?Představte si rekonstrukci panelákového bytu 2+1 (vybourání jádra,výstavba nového,nové dlažby, apoté ještě pokládka plovoucí do jednoho pokoje) za plného provozu 2 dospělí a dvě děti.Taky jsme to zvládli,výhodou bylo,že jsem si to dělal sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]