Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím obložit kovové zárubně

Od: michalsoukup odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

prosím o radu, chci obložit staré zárubně, ale nevím co na to. Dveře tam již nechci, proto se mi moc nechce tam dávat obložkový zárubně. Nějaký palubky nebo prkna? Díky za radu

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

No obklad starých futer palubkami - ne že by to nešlo, ale nevypadá to hezky. Osobně bych udělal dřevěnou obložku, ne futro, na obou stranách levý obložky.

kjanik112*
hodnocení

0x

Jedna možnost:Futra normálně našpricovat cementovou maltou, pak dát z boků dvě přesné latě a vyomítat. Nakonec dokončit jemnou (fajnovou). Osobně víckrát vyzkoušené.

hodnocení

0x
Já jsem kdysi koupil dřevěnou rohovku asi 4x4, k tomu pruh sololitu asi 13 cm široký, délku přizpůsobil zárubni, oboje potáhl samolepící tapetou, zavřel dveře, sololit silikonem přilepil na zárubeň s maličkou mezerou u dveří, a roh zárubně a kousek sololitu překryl tou rohovkou.
Obrázek napoví... Rohovky třeba řezat v 45 stupňovém úhlu.
Tou samou tapetou byly potážené i dveře, celkem to i vypadalo. Ovšem jen z vnější strany. Vnitřní část zárubně se jen olepila tapetou.
Čím obložit kovové zárubně

hodnocení

0x

co sádrokarton . . .?

jabraka*
hodnocení

0x

Jedna z možností,kterou také používám,je tapeta.

JABRAKA

Našel jsem fotku k popisu úpravy výše... Nic moc, ale pro představu stačí.
doplněno 07.06.12 20:38: .
doplněno 07.06.12 20:46: Zkusím ještě jednou, první neprošla...
doplněno 07.06.12 20:46: Zkusím ještě jednou, první neprošla...
Čím obložit kovové zárubně #2

ale je to hrozná drbačka. Nejsem úplný neumětel, a moc mi to s tou tapetou nešlo.

pacourek*
hodnocení

0x

co třeba samolepící dlaždice

stirecek*
hodnocení

0x

Jestli jsem to dobře pochopil, tak dveře chcete vyhodit a mít to průchozí. Doporučuji trocu pracnější řešení, ale vzhledově určitě lepší - futra vyříznout a nějaký kamarád/zedník by vám to pak začistil.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]