Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, v roce 2010 jsem se nastěhovala do bytu pod střechou, předelávala jsem koupelnu, vše bylo v pořádku,až někdy v srpnu 2010 se objevil flíček na fasádě. Na fotce z roku 2012 je vidět jak tento flek roste..nikdo neví kde je problém, v bytě nemáme žádný únik vody, změřeno asi tlakovou pumpou, ja tomu moc nerozumím. Můj skromný názor je, že voda teče někde ze střechy..Budu moc ráda když mi někdo poradí! Děkuji všem.
Dobrý den, nemám radu, ale zkušenost. Stejný flek se nám dělal ve spíži kde vede vodovod asi dva roky z malé tečky byl větší a větší a pak to začalo plesnivět. Dívalo se na to spoustu ,,odborníků" a nakonec se sekalo a sekalo a zjistilo se, že v patře je špatný spoj a nevím jak, ale teklo to po trupce, až k ohybu a tam se to zastavilo a byl flek na světě. Vodaři řekli, že se to mohlo stát při odstavky vodovodního řádu a při spoštění byl v puštěn větší tlak.
Já měl stejný problém jako kolega, v plastovém T spoji byl studeňák a tudy voda kapala cca 10 let o patro níž do vany, když se začalo více využívat první patro (samozřejmě i voda) tak najednou se objevil v obýváku flek a voda z T kusu přímo stříkala, sice slabým proudem, ale stačilo to, zavolal se vodař. na jeden konec navařil jeden kus, na druhý konec druhý kus a matkou to spojil dohromady, utáhl a já to zítra nebo pozítří zahážu omítkou
Vysekané to už bylo dvakrát, trubky s vodou jsou vedené horizontálně a po odkrytí byly naprosto suché..žádný vodovod dolu nevede..
rozumím Vám dobře, že jste vše vysekali zevniř, viděli to mokré ale zdroj vody tam nebyl?
doplněno 06.06.12 21:51:když vysekali celou stěnu, proč není vidět opravený flek na fasáde. Vybouráním jen zjistili, že voda neteče v tomto místě, ale je jisté, že odjinud. Mění se tvar fleku?
vysekali celou stenu a odkryli trubky s teplou a studenou a byly suché,nikde netekla voda,nic nekapalo..prostě všechno suché...mezi naší zdí a fasádou je nosná stěna, která má tak 60cm..prý je to nějaká dvojitá stěna..fakt se v tom nevyznám
zkusil bych se podívat na střechu, jestli je dvojitá stěna, tak jestli na střeše nebylo takový prase jako u souseda, že dalo špatně plechy, místo z vrchu přes spodní, tak obráceně a nám teklo do domu. Upadla nám kvůli tomu vybetonovaná římsa.
Tak jinak, sekali sme zevnitř, ne zvenku..nemám bohužel tolik penež abych zaplatila jeřáb, jelikož je to dost vysoko a stejně bych se bála sekat nosnou zeď... tvar se mění..nejdřív to byl flek o velikosti 10x10cm a postupně se roztahoval nejdřív do šířky a teď se mi zdá, že to teče jenom dolu..
doplněno 07.06.12 12:35:ja si stejně myslím, že to jde ze střechy, když prší, proto se to tak pomalu zvetšuje..
doplněno 07.06.12 12:37:je tam vidět i tu prasklinu vedle červené čáry
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.