Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit rozškrábané dveře?

Od: astik odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím o radu, jak vyspravit "panelákové" dveře + dveře do pokoje (prosklené), které mi můj pes rozškrábal. Předpokládám, že bude nejdříve potřeba je sešmirglovat, pak použít tmel na dřevo...? Díky :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

faithoncemore*
hodnocení

2x

Zdravím, já bych to sbrousila, vykytovala, přebrousila a pak bych poprosila svoji sestřičku, aby mi to nafládrovala, páč ona je na to děsně šikovná.

Ale na pejska bych se nezlobila, kdyby v konání pokračoval i poté.

doplněno 01.02.15 18:42:

astik
hodnocení

Díky ;) a ne, nebojte, na pejska se nezlobím, je to můj 14letý andílek. Za jeho chyby můžu jen já sama :) Dveře vzal čert, hl. že můj pejsek je ok, ale přesto je chci opravit. :)

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
přebrousit, vytmelit, přebrousit, natřít.
Pokud koupíte nějaký rychleschnoucí - rychletvrdnoucí tmel (třeba polyesterový), tak to celé je práce na 1 den i s nátěrem.

Ronyx má pravdu, ty panelákové mezipokojové dveře jsou prachsprostý papundekl (sololit), takže přebrousit, zatmelit dvousložkovým tmelem a natřít, nebo ideálně stříknout abrasivně odolnějším nátěrem. Lepení tapety mě přijde za situace, že čokl setrvává na místě jako nevhodné řešení, protože to za dvákrát rozdrbe na hnusné cancoury.

hodnocení

2x

Na pejska se nezlobte, též jsem řešil tento problém a vyřešil jsem to podle obrázku nalepením lina na dveře:)

Jak opravit rozškrábané dveře?
astik
hodnocení

Jak už jsem řekla, na pejska se nezlobím, mám ho o moc radši než ty dveře :))

sanyo*

faithon - pejska máte ráda, je mu 14 let, to je dost..., ale v každém případě lze předpokládat, že vám to udělá při nějaké příležitosti plánované či neplánované - znovu ! Já bych teď nic nebrousil, nekytoval a nic podobného, škoda práce.. koupil bych si plech asi hlíkový , pozinkovaný a pod, třeba i lakovaný, nebo kdosi ukazoval kousek podlahového parketového lina, kterých je přehršle vzorů..., zakryl bych to ( lino je však choulostivé) a opravu bych řešil až ...až, víte asi kdy, že ano? Pokud máte v plánu někdy si pořídit dalšího pejska, asi bych to oplechoval odolným pozinkem, každý včetně návštěv bude vědět, že to děláte stejně jen kvůli psovi... a pochopí to. Je to vždy lepší mít takto preventivně zakryté, než i třeba jen trošku poškrábané...

astik

Díky, sice praktické, ale nevyhovující. Navíc ty dveře přestal škrábat, zatím... :)

jenda46
hodnocení

0x

Nebo zvolit cenově srovnatelnou a podstatně hezčí variantu.. také o dost rychlejší. Zatáhnout tmelem díry, nepřetahovat, pouze zatáhnout do roviny, nebrousit. Koupit v nějakém kutilském hypermarketu folii na dřevo 4bm. Design si můžeš vybrat, nalepit na dveře, na koncích zahnout pomocí horkovszduchu nebo i fénu, zaříznout. Máš nové dveře, ne staré hnusné panelákové. Cena do 400 za kus. Hodina práce.

folie-tapety.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Opravil jsem v minulosti řadu interierových dveří pomocí DC-FIX tapety.Na trhu je dveřní tapeta s označením DOOR,je to tapeta se zvýšenou tloušťkou a pevností.Je prodávána ve formátu 900 x 2100 mm.

Povrch dveří je potřeba obrousit a pokud jsou tu nějaké prohlubně,tak vytmelit.

JABRAKA

astik
hodnocení

Díky všem za rady :) Asi vyzkouším to tmelení a natírání ;)

hujer123*

Pro případ, že jste ochotna místo práce obětovat 1500 korun - dvere.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]