Nejste přihlášen/a.
Zdravím včechny topenáře,podívejte se uvidíte zřejmě to co jste ještě neviděli! Odjel jsem na služební cestu a nechal v domě topenáře aby mi natáhl a připojil topení v podkroví . Na obrázku vidíte,jek to dopadlo . Mám obavy,že to nebude topit a jestli to půjde vůbec odvzdušnit! Můžete mi někdo poradit jak správně by ty trubky a připojení topení mělo být! Jsem laik,ale toto se mi nepozdává!
Odpovím otázkou...
Ten topenář...ještě žije?
Až půjdete k soudu za ublížení na zdraví, budu vypovídat ve Váš prospěch..
Zkouší na mě,že to je tak v pořádku! Potřeboval bych nějaké argumenty,jak to má být dle nějakých norem či co! Pak ho teprve můžu zapracovat ( do země )
Takové tvůrčí
By mě zajímalo, co ho motivovalo k tomu na tento rozvod použít alpex
Když v mědito bude stát podobné peníze a nebude se to tolik kroutit
bobo
v ALPEXu problem nevidim, to je bezne pouzivany material, sam ho budu davat
nejak nechci komentovat tu prasarnu ale nemuzu si pomoci
je me divne proc zde neni spise VK radiator a vedeni za radiatorem (mozna cena mezi VK a klasikem)
jinak rozhodne vedeni melo byt za radiatorem ve vysce jak by kazdy ocekaval a pak napojeny vstup/vystup
"Topenáře" zabít. Zpátečka nepůjde odvzdušnit, topení nebude fungovat. Proti Al-Pexu nic nemám, i když doporučuji Cu. Ale je nutné zachovávat spád, aby vzduch mohl vybublat k nějakému odvzdušňovacímu prvku...
Pokud jste mu ještě nezaplatil tak ho to nechte předělat trubky natáhnout ve spodní části zpátečku ve výšce proti vývodu radiátoru na spodku a přívod jen prodlouží.Ještě bych ho nechal použít kolenové garnitury aby trubka šla ze zdi kolmo k ventilu.A né tím obloukem ven ze zdi.Vůbec nechápu co ho vedlo k takovému způsobu montáže
bobo , ty jsi musel tomu topenáři provést něco hodně škaredýho , když se ti takhle pomstil. Vedení potrubí , zvolený typ radiátoru , ventilu , detentoru je zcela nepochopitelný. A ještě ke všemu to měl topenář daleko složitější a pracnější. ( na PEX AL PEX mám certifikát) . Člověk má stále pochybnosti , jestli to co dělá dělá dobře, ale po zhlédnutí takových ,, prací " svých ,,kolegů " si připadám jako špičkový odborník. Jestli vám zbyl ještě aspoň 1m trubky , tak ji popadněte a žeňte toho topenáře z baráku. ( právě hrají v rádiu ,, za co panebože za co... )
Chceš pro něj nějaké argumenty, než mu ty trubky omotáš kolem krku místo placení? Jednoduchý. Ať to napustí, odvzdušní a zatopí, abys viděl, že to topí. To se totiž nikdy nestane. Jsem zvědav, jak tu zpátečku odvzdušní.
Teda lidi, takovou prasečinu jsem opravdu hodně dlouho neviděl. Jestli vůbec někdy jo.
Pokud má v systému dostatečně silné čerpadlo, tak to topit bude. Porostě to ten vzduch vytlačí...
Můj názor
Lidi já jsem ale vůl! A proč , ptáte se? Protože jsem si nechal poradit od kamarádů,ať jdu do hospody a tam,že seženu všechno - vyrazil jsem a tam narazil na toho umělce ( viz.foto) . Po přečtení Vašich zpráv jsem si pozval jiného ( tomu prvnímu jsem samozřejmě nezaplatil ) a ten když to viděl ,tak zprásknul ruce! Potom,co jsem mu řekl kdo mi to dělal nasedl do auta a za deset minut se vrátil i s tím umělcem! Pozor,nyní to příjde : dotáhl ho k topení , tam ho přede mnou seřval jak malýho kluka a z jejich vzájemného bujného rozhovoru jsem pochopil,že ten umělec není žádný topenář,ale že s tím druhým pouze párkrát někde nějaké topení dělal a tak si myslel,že už to umí! A zrovna já na něj natrefil , to byl pech! No ale jak to dopadlo.Předělal to po něm ten druhý a to na náklady toho prvního,načež mě tato celá zkušenost nestála ani korunu - tedy jsem to měl opravdu strašně levně, vlastně úplně zadarmo! Nikomu však tento způsob šetření financí nedoporučuji , neboť to chvílema bylo na CHOCHOLOUŠKA! Konec dobrý,všechno dobré! S tím druhým topenářem ( opravdickým ) jsem se zkamarádil a na úkor toho samouka se dodnes baví celá hospoda! Dokonce jeden čas byly vystaveny fotografie jeho topenařiny nad jídelním lístkem! Nevím,kdo je tam dal,ale na topení ten expert už prý ani nešáhne! Dokonce ani doma! Zaplať pánbůh!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.