Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí vodárna - kdy dofoukat?

Od: kikialili* odpovědí: 5 změna:

mám domácí vodárnu, která tahá vodu ze studny. Začala blbnout s tlakem, tj. chce to dofoukat tlak v zásobníčku. Píšou na tlak 1,5 Baru.

Otázka: Dofoukává se to , když je řád pod tlakem, nebose musí vypustit voda, resp. tlak 0

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Voda ze systému se musí samozřejmě vypustit...respektive musí se systém "odtlakovat" (což sice není totéž, ale snad si rozumíme).

Je otázka zda to je opravdu nesprávným tlakem vzduchu v tlakové nádobě...nebo špatným tlakovým spínačem (což může být, ale nepřeji Vám to:).

hodnocení

2x

kikialili, osobně jsm to dofoukával tak, že jsem odpouštěl vodu. Jakmile čerpadlo zaplo, zastavil jsem chod čerpadla, zavřel kohoutek a začal napouštět vzduch. Jelikož jsem měl manometr nečitelný, tak podle oka. Zkrátka aby byla doba čerpání přiměřeně dlouhá..

standam*
hodnocení

2x

kikialili

blbne s tlakem...?! jak blbne :)

pokud ti manometr ukazuje co ma, blbne spinac, jinak tlak v expanzomatu

nevim co mas za vodarnu, ale dle me staci, vypnout napajeni a z vodarny vypustit vodu (otevrit uzaver, kdyz bude nize nez vodarna, najit vypoustak na vodarne, povolit sroubeni na vodarne atd., nejprve se rozumne zbav tlaku!) pak zmerit expanzomat a pripadne zmenit tlak v expanzomatu

rv*
hodnocení

0x

Nafukuje se zhruba na spínací tlak tlakového spínače při systému bez tlaku (vypne se vodárna a otevře baterie).

"Nafukuje se zhruba na spínací tlak tlakového spínače při systému bez tlaku"
To zhruba ano...dejme tomu...doporučuje se tlak vzduchu o 20kPa nižší..
"(vypne se vodárna a otevře baterie)".
Pouze s otevřením baterie bych byl opatrný...záleží kde ta baterie je umístěna...často by to nemuselo být vůbec nic platné (zvláště pokud je vodárna u studny, ve sklepě...atd...a baterie je 5m nebo často i více nad vodárnou).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma expanzomat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]