Nejste přihlášen/a.
Potřebuji zazdít ve strém domě jedny dveře. Zárubně jsou dřevěné a nad nimi není překlad. Malta je jak už to u staré chalupy bývá dost jalová. Mám obavu, aby zeď nezačala praskat. Jinak dřevo je zdravé, ani náznak hniloby nebo červotoče. Prosím o názor zkušených. Díky.
Předpokládám, že to máte z cihel, takže bych sehnal cihly z bouračky, futra vyřezal a díru vyzdil, pytel(25kg), zdící malty kolem 100,-Kč, cihly zdarma,nebo hodně levně (1-20,-/ks) např.: aukro.cz/...
A jaká je to stěna? pokud jde maximálně o 30 cm a nad zárubní ke stropu je alespoň pět šárů (cca 45 cm), postupoval bych takto:
1) horní desku zárubně podepřít trámky na obou koncích (kladeným kolmo) a ty podepřít (toto je nutné kvůli tomu, aby vám stojky nepřekáželi v místě zdění)
2) následně opatrně odstraním boční části zárubní
3) pak vyzdím vše až k trámkům
4) demontuju konstrukci, opatrně odstraním zbylou část zárubní a dozdím zbytek
Jestli jsem to dobře pochopil, ty dřevěné zárubně nezazdívat, ale vyndat dle návodu výše. Sice nevím čemu by to vadilo, nejsem však odborník. Cihly z bouračky mám. Každopádně děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.