Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyschlé WC na chalupě?

Od: pinkeee85* odpovědí: 14 změna:

Zdravím,

vlastníme chalupu , na kterou jezdíme pouze přes lét. Letos jsme přijeli a ve chvíli kdy jsem se rozhodla obhlédnout jak to vypadá na wc, zalekla jsem se. WC (klasické splachovací :D ) je naprosto vyschlé. Voda prostě někam odtekla. Nevíte čím to může být či nějaké případné řešení tohoto problému? Díky předem za odpovědi

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

A co tak doplnit vodu a sledovat co se bude dít?Může být někde prasklé...Třeba...:)

doplněno 03.06.12 15:34:

Jestli vyteče,tak to bych viděl na výměnu,uvnitř bude ruplé...:)Poznámce o vedrech a američanech nerozumím...:)

pinkeee85*
hodnocení

Voda vyteče :D

poiu*

Tak to asi bude někde prasklina, kterou voda vyteče.

hahanaj*

je třeba nalít hodně kýblů vody ,dokud se neobjeví voda -neudělá " hladinka "a pak zase bude vše fungovat jako dřív

repkin*
hodnocení

2x

Voda se vedrem postupně vypařila, to dá rozum, jezděte častěji a choďte na záchod (ne čumět do mísy, ale vykonávat potřebu a po ní splachovat). Američanům se smějeme že suší kočky v mikrovlnce a když pijí horké kafe, diví se, že se opaří, ale přitom se jim poslední dobou přibližujeme. Za pár let to bude jako ve filmu Absurdistán.

xart*

Souhlas ... voda se normálně odpařila ;)

standam*
hodnocení

2x

pinkeee85

to je normalni, voda se vypari v horsim pripade WC prdne a voda (led) po rozmrznuti vytece a vyschne, takze bud jen neni voda nebo neni voda a zaroven prdlo WC

osobne, kdyz jsem mel chalupu a nechtel jsem smradek a chtel jsem zachovat vodu ve WC, lupl jsem do WC fridex

overeno - leta jsem to takto resil

pinkeee85*
hodnocení

Moc díky, tohle určitě vyzkouším *palec*

slapapa2*

Vážená paní,

budtě prosím ohleduplná k přírodě ve svém okolí. Lít do WC fridex, který v 90% případů vyteče přepadem do potoka ve zbytku trativodem a následně do spodní vody, není zrovna přístup člověka ve 21. století.

Mám též chalupu a pokud v nemovitosti jsem v zimě, topím. Netřeba se starat o zamrznutí vody.

Pokud v nemovitosti nejsem, vodu zavřu, ze systému ji na zimu vypustím. Ze sifonu vodu odstraním štětkou, malou část vytřu. Otvor ucpu starým hadrem. Do místnosti žádný zápach ze septiku nevniká a mohu s klidem spát, že nelikviduju přípodu. Vyjde Vás to výrazně levněji, což by zde mohlo být pro Vás dobrým argumentem. Používám tento postup několik let s úspěchem. Navíc, jak zde někdo zmínil, voda s fridexem se Vám stejně při dlouhodobém nepřítomnosti na chalupě vypaří.

Sůl použijte do sifonu umyvadla či sprchového koutu nebo vany.

standam*

slapapa:

ach jo, ty jsi tomu dal korunu, misto aby jsi a strucne poradil, budes vice mene poucovat :)

kdyz napisu fridex, znamena to aby ve WC byla nemrznouci kapalina, at si tam kazdy da co chce dle potreb

napr. fritherm apod. ci hadr

jestli jde skutečně o odpar stačí panák stolního oleje, ne?

kejki
jabraka*

N a zimu do sifonu hoď hrst soli.

JB

standam*

jabraka

sul je proti zamrznuti, ale bohuzel nezabrani vyschnuti

doplněno 03.06.12 21:26:

navic je jen do urcite minus teploty, casem je voda v horni casti ridci a muze zamrznout

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]