Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vlastníme chalupu , na kterou jezdíme pouze přes lét. Letos jsme přijeli a ve chvíli kdy jsem se rozhodla obhlédnout jak to vypadá na wc, zalekla jsem se. WC (klasické splachovací :D ) je naprosto vyschlé. Voda prostě někam odtekla. Nevíte čím to může být či nějaké případné řešení tohoto problému? Díky předem za odpovědi
A co tak doplnit vodu a sledovat co se bude dít?Může být někde prasklé...Třeba...
Jestli vyteče,tak to bych viděl na výměnu,uvnitř bude ruplé...Poznámce o vedrech a američanech nerozumím...
Voda se vedrem postupně vypařila, to dá rozum, jezděte častěji a choďte na záchod (ne čumět do mísy, ale vykonávat potřebu a po ní splachovat). Američanům se smějeme že suší kočky v mikrovlnce a když pijí horké kafe, diví se, že se opaří, ale přitom se jim poslední dobou přibližujeme. Za pár let to bude jako ve filmu Absurdistán.
pinkeee85
to je normalni, voda se vypari v horsim pripade WC prdne a voda (led) po rozmrznuti vytece a vyschne, takze bud jen neni voda nebo neni voda a zaroven prdlo WC
osobne, kdyz jsem mel chalupu a nechtel jsem smradek a chtel jsem zachovat vodu ve WC, lupl jsem do WC fridex
overeno - leta jsem to takto resil
Vážená paní,
budtě prosím ohleduplná k přírodě ve svém okolí. Lít do WC fridex, který v 90% případů vyteče přepadem do potoka ve zbytku trativodem a následně do spodní vody, není zrovna přístup člověka ve 21. století.
Mám též chalupu a pokud v nemovitosti jsem v zimě, topím. Netřeba se starat o zamrznutí vody.
Pokud v nemovitosti nejsem, vodu zavřu, ze systému ji na zimu vypustím. Ze sifonu vodu odstraním štětkou, malou část vytřu. Otvor ucpu starým hadrem. Do místnosti žádný zápach ze septiku nevniká a mohu s klidem spát, že nelikviduju přípodu. Vyjde Vás to výrazně levněji, což by zde mohlo být pro Vás dobrým argumentem. Používám tento postup několik let s úspěchem. Navíc, jak zde někdo zmínil, voda s fridexem se Vám stejně při dlouhodobém nepřítomnosti na chalupě vypaří.
Sůl použijte do sifonu umyvadla či sprchového koutu nebo vany.
slapapa:
ach jo, ty jsi tomu dal korunu, misto aby jsi a strucne poradil, budes vice mene poucovat
kdyz napisu fridex, znamena to aby ve WC byla nemrznouci kapalina, at si tam kazdy da co chce dle potreb
napr. fritherm apod. ci hadr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.