Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrabání spár

Od: alexis* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám starý dům a obvodové zdi jsou z opuky, budu dělat nové omítky. Omítku jsem už oťukal, ale ted potřebuji proškrabat spáry. Proškrabávám kramlí, cihlové zdi ještě jdou, ale obvodové z opuky jsou k po*****. Nevíte o nějakém rychlejším způsobu, vychytávce? Děkuji za rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuchtik00*
hodnocení

0x

Horší malta jde ze spár vycákat vapkou na vyšší tlak, ale uvnitř bych to nedoporučoval.. :) jinak pokud tam ta malta drží, není podle mě důvod ji škrábat ven. Rychlejší by bylo to ošpricovat.

alexis*
Jak jsem se ted dozvěděl, tak by měla být ta opuková zed bez omítky, přírodní. Takže by připadala v úvahu pouze ta vapka, dům je to ještě neobydlený, podlahy jsou vytrhané, a na zemi je pouze hlína, která se bude ještě vyvážet, takže by ta voda snad nevadila ne? A vzduchem přes kompresor by to nešlo?

hodnocení

0x

ppokud spáry drží dobře, nevidím důvod potřeby hlubího proškrábávání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]