Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sádrokarton v koupelně - jaká barva

Od: jenduel odpovědí: 7 změna:

zdravím všechny, pročetl jsem diskuze, sháním info jak penetrovat SDK a jakou barvu na sádrokarton. vyšlo mi z toho že penetrace ani nemusí, že stačí zředit barvu 1:6 (?) , tím 2x natřít a pak 1x finální nátěr.

ted mě zajímá, nejlíp z toho vycházela barva HEAT+ . Ale! v koupelně se sráží vlhkost a drží se na stěnách. jelikož v koupelně nebude okno (je uprostřed místnosti), bojím se vlhkosti o to víc. co byste doporučili? na finální vrstvu malby ještě něco?

díky honza

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jenduel
hodnocení

ještě dodatek - celá koupelna bude provizorní, cca na 4-5let pro nájemníka. pak přijde zrušit

díky

uska*
hodnocení

0x

Sádrokarton do koupelny je ZELENÝ. Nějak budete muset vymyslet odvětrání ventilátorem, bez něho se žádná koupelna bez okna neobejde a nezachrání vás jakýkoliv finální nátěr.i

jnduel
hodnocení

jasné, s tím počítám, měl jsem uvést hned, pravda. probourám se do komína a ventilátor bude vyveden tam. snad se to tak dá a komín se snad nemusí nijak upravovat. ventilátor nejspíš napojit na vypínač? koukal jsem se v obi a mají tam za 300kč na manuální zapnutí - šňůrka - ale to je asi neohrabané, po každém sprchování zapínat a za 10minut jít ventilátor vypnout

takže otázka pořád zůstává. když nebudou po celém obvodě koupelny obklady (jen kolem umyvadla a sprchový kout), mám na finální nátěr ještě "něco" použít?

díky za názory

uska*

Ventilátor jsem zde řešila asi před týdnem. A vyhrál to ventilátor s hydrostatem, kde si navolíte vlhkost a dobu větrání, třeba 2 minuty. Po této době ventilátor vypne, zjistí stav vlhkosti a v případě potřeby opět zapne, prostě bez starosti. Tento ventilátor jde připojit i samostatně na vypínač a součastně na automatiku. Zde je odkaz

elektro-paloucek.cz/...

Po poradě se stavební firmou jsem žádný zvláštní nátěr na sádroš neaplikovala, Jen se 2x vymalovalo primalexem. Nemá to chybu.

jar*
hodnocení

0x

sádrokarton v každém případě zelený. V drogerii jsme koupili primalex omyvatelný. Po uschnutí je stejný jako normální a stéká po něn voda a neplesniví. Samozdřejmě je nutný ventilátor. Můžou se samozdřejmě použít i vynilové tapety. To už je trošku dražší, ale pokud chcete, aby to vypadalo, je to další varianta.

jenduel

ahoj, díky za reakce. sádrokarton zelený, to je jasné i mně :)

s tou barvou teda zase ted nevím. píšete tu že omyvatelný primalex - bez problémů. penetrovali jste něčím?

má tu někdo ještě kladné zkušenosti s primalexem na SDK? nebo opravdu raději Heat?

repkin*
hodnocení

0x

Nebylo by teda lepší udělat koupelnu někde už nastálo a dát tam buď okno, ideálně i s ventilátorem, nebo minimálně alespoň ventilátor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]