Nejste přihlášen/a.
zdravím všechny, pročetl jsem diskuze, sháním info jak penetrovat SDK a jakou barvu na sádrokarton. vyšlo mi z toho že penetrace ani nemusí, že stačí zředit barvu 1:6 (?) , tím 2x natřít a pak 1x finální nátěr.
ted mě zajímá, nejlíp z toho vycházela barva HEAT+ . Ale! v koupelně se sráží vlhkost a drží se na stěnách. jelikož v koupelně nebude okno (je uprostřed místnosti), bojím se vlhkosti o to víc. co byste doporučili? na finální vrstvu malby ještě něco?
díky honza
Sádrokarton do koupelny je ZELENÝ. Nějak budete muset vymyslet odvětrání ventilátorem, bez něho se žádná koupelna bez okna neobejde a nezachrání vás jakýkoliv finální nátěr.i
jasné, s tím počítám, měl jsem uvést hned, pravda. probourám se do komína a ventilátor bude vyveden tam. snad se to tak dá a komín se snad nemusí nijak upravovat. ventilátor nejspíš napojit na vypínač? koukal jsem se v obi a mají tam za 300kč na manuální zapnutí - šňůrka - ale to je asi neohrabané, po každém sprchování zapínat a za 10minut jít ventilátor vypnout
takže otázka pořád zůstává. když nebudou po celém obvodě koupelny obklady (jen kolem umyvadla a sprchový kout), mám na finální nátěr ještě "něco" použít?
díky za názory
Ventilátor jsem zde řešila asi před týdnem. A vyhrál to ventilátor s hydrostatem, kde si navolíte vlhkost a dobu větrání, třeba 2 minuty. Po této době ventilátor vypne, zjistí stav vlhkosti a v případě potřeby opět zapne, prostě bez starosti. Tento ventilátor jde připojit i samostatně na vypínač a součastně na automatiku. Zde je odkaz
Po poradě se stavební firmou jsem žádný zvláštní nátěr na sádroš neaplikovala, Jen se 2x vymalovalo primalexem. Nemá to chybu.
sádrokarton v každém případě zelený. V drogerii jsme koupili primalex omyvatelný. Po uschnutí je stejný jako normální a stéká po něn voda a neplesniví. Samozdřejmě je nutný ventilátor. Můžou se samozdřejmě použít i vynilové tapety. To už je trošku dražší, ale pokud chcete, aby to vypadalo, je to další varianta.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.