Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpověď z bytu - jak se zachovat

Od: x1x2 odpovědí: 2 změna:

Dobry den, dne 23.5.2012 jsem obdrzel e-mail s ukoncenim najemni smlouvy a vyklizenim bytu k 31.5.2012, doporuceny dopis s vypovedi byl udajne poslan v 1.2.2012, vzhledem k tomu,ze jsem byl uvedeny termin v zahranici, jsem o vypovedi nevedel.V byte,ktery jsem dostal od firmy jako podnikovy pred ca. 25lety bydlim s manzelkou a 3 dospelimi detmi.Firma ktera mi udelila tento byt jiz neexistuje.Ve vypovedi je mi nabizena ubytovna.Do bytu jsem investoval s povolenim tehdejsiho vedeni - batove jadro,nedobytne dvere,kuch. linka,plast. okna atd. Muzete mi nekdo poradit,jak mam dale postupovat a na co mam pravo, pr.partaje ktere v minulosti opousteli byty dostavali odstupne po uvolneni bytu.Dekuji za odpoved a pomoc.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Já bych Vám poradila, obrátit se s touto věcí na právníka. Bude k tomu potřeba více informací a takto na dálku se nedá poradit správný postup. Právník to s Vámi rozebere a navrhne všechna možná řešení, která budou ve Vašem zájmu, bez zavádějících rad. Podle mne je tato možnost a postup nejlepším řešením pro Vás ve Vaší situaci.

skye*
hodnocení

0x

Pokud máte smlouvu na dobu neurčitou a nemáte uvedenou nějakou výjimku ve smlouvě, máte nárok buď na odstupné nebo na odpovídající náhradní bydlení (což tedy rozhodně není ubytovna). Urychleně se obraťte na prváníka. Ovšem měl jste to řešit hned jak jste dopis dostal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]