Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máme doma asi 6 měsíců novou pračku s vrchním plněním. Dneska jsme potřebovali vyždímat 3 dětské bundy. Program je asi na 15min, Přibližně 2 min od začátku se ozvala rána. Po otevření víka bylo vidět, že dvířka bubnu se otevřela a totálně rozbila plastový obal bubnu. Moje otázka zní, zda je možné aby se dvířka samovolně otevřela a nebo je to naše chyba při zavírání. PS: používáme pračku s vchním plněním už více jak 10let.
Luma
Jó, tak taky jsem měl tu čest se s tímto jevem setkat. Nechápal jsem jak se může taková věc přihodit. Mimo jiných verzí i podezříval ženu, že dvířka špatně zavřela. Objektivně jsem ale musel uznat že dvířka špatně zavřít prostě nejdou. Nakonec mi pan opravář jednu z možných příčin osvětlil. Způsobuje to náplň pračky, která má šnůrky (v mém případě záclony). Jedna z těch šnůrek v místě dvířek vyleze ven. A jak se buben otáčí sem a tam, šnůrka se obtočí kolem topení a drží. Drží tak pevně až se dvířka vylomí a je vymalováno. A tak nám bylo doporučeno prát takové věci v pracích sáčcích.
Také se mě už stalo,že se otevřela při praní dvířka bubnu u pračky s vrchním plněním.Buben se zasekl dvířky dolů.Asi byla dvířka špatně zaklaplá.V mém případě zaklaplá jen za krajíček .Cesmína
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.