Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedské vztahy - moje hudba vs jeho kouř

Od: milan* odpovědí: 10 změna:

Bydlím v bytovce s dalšími 12nájemníky,ale mám problém jen s jedním sousedem. Bydlí v patře nade mnou. Já mám tři děti a z toho ta nejmenší má teprve 2roky. Občas si pustíme hudbu v obývacím pokoji a sousedovi to velice vadí. Prý si mám pouštět hudbu do sluchátek. A to i třeba v jednu hodinu odpoledne. Protože máme svedenou ventilaci od WC. společnou všechny tři patra nad sebou tak se mi mstí tím,že kouří na záchodě a u nás to potom smrdí jak v hospodě. Na moji prosbu aby tak nečinil, mi odpověděl tak si nepouštějte muziku a já nebudu kouřit na WC. Je snad každému jasné, že mi to doma moc neřve jelikož mám malé dítě. Poraďte prosím jak se mám v této situaci zachovat. Podle mého názoru je to omezování osobní svobody.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

plaky*
hodnocení

2x

toto je klasicky pripad-susedske vztahy...ked nepustate hudbu v nocnom klude,robit si mozte co chcete...ked vam tam pusta naschval dym,jedine co asi zostava je-dat si klapky do ventilacie...pripadne aj s ventilatorom...treba aj viac za sebou,zavisi od sili ventilatora...alebo zapchat u seba ventilaciu,nech si to vycucha sam...alebo toho suseda dat vybuchat nech sa spameta...

semasiblbej

odkdy jde kouř směrem dolů?aha

hodnocení

1x

Klasické sousedské problémy. Když si bude soused stěžovat, že vám ve 13:00h. hraje hudba,neuspěje, když si vy budete stěžovat na souseda, že si kouří na svém WC, asi také neuspějete. Nejsem samozřejmě schopen posoudit, jak hlasitě vyhráváte. Co ostatní sousedé, např. ti pod vámi, také si stěžují a hlasitou hudbu? Ten soused, co mu vadí vaše hudba, poslouchá např. TV a slyšíte ji? Stěžuje si ještě na někoho, nebo mu vadíte jen vy? Bydlím také v paneláku, vím o čem mluvíte, člověk se prostě s některými negativními jevy musí smířit!

technikjirik*
hodnocení

1x

Je mi tedy záhadou jak se může dostat kouř ventilační rourou do nižšího patra, ale řešil bych to ventilátorem se zpětnou klapkou. Pachy se pak nebudou cpát kvám a vy si zvesela můžete pouštět třeba Evu a Vaška

havaro*
hodnocení

1x

Je tu ještě jedno řešení. Odstěhovat se jinam, nejlépe do domečku na samotě. Daleko od sousedů.

honza123*

tahle odpovědi mám nejraději. Odstěhovat, prodat, zbavit se atd... To problém neřeší. zase to koupí jinej chudák a zase se tady bude řešit ten samej problém akorát s jiným člověkem.

snad každý ví, že plovoučky do paneláku nejsou vhodné, kvuli hluku. Snad je nejakej zákon, který nás chrání a umožní nám řádně užívát byt? Snad existuje nějaká vyhláška, která nařizuje, abych svým jednáním ostatní nějak neomezoval? Např. když si pořídím plovoucí podlahu, postarám se také o to, aby byla provedena zvuková izolace. To si opravdu musíme dělat naschvály?

jezinka*
hodnocení

0x

Já taktéž bydlív v bytovce a je to někdy až neunosné. Sousedi pod námi mají 8 letého kluka,který furt dupe a tříská dveřmi(ta rodina je poněkud švihlá)a mydlí dveřmi, ale ke všemu mají plovoucí podlahu,no hrůza:(! Když jsem je byl poprosit,jestli by se nemohli trošku sklidnit, že už to je neúnosné, tak mě sousedka odkázala na to, že náš pes stále po našem odchodu štěká atd. Tak jsme si nechali odizolovat podlahu i strop,ale stejně to není 100% izolované. Kdežto sousedi nahoře si koupili nové zašupovací dveře, ale ty dveře mají magnety.Jelikož je každý byt stejný, tak kdykoliv zatáhnou dveře, tak to slyšíme. Mají 16 letého syna, který se chová jak 5ti letý, Neustále po bytě skáče a běhá. Vážně si už někdy připadám jak u magorů, s prominutím. Moje teta bydlí v paneláku, až v posledním patře a mají tam naprostý klid. Kdyby byl poslední byt volný,už jsem tam. Nerad se se sousedy dohaduji, znám lidi, kteří si stěžovali na souseda a ten jim naschvál polil dveře barvou. Sousedské vztahy jsou holt nevyspytatelné...

hodnocení

0x

No, není to ideální řešení, ale nabídlo se samo. Zkuste ta sluchátka, jsou dnes k dostání lehká, bezdrátová... Až je budete mít, zjistíte, že jsou velmi užitečná. Bude-li pak váš kuřák kouřit mimo WC, cosi to napoví. Ale je také možné, že bude chodit na chodbu domu, což vám radost jistě neudělá také... *nevi*

ammy
hodnocení

0x

Jo jo,sousedské vztahy to je peklo...Mám taky problém a nevím si s ním rady..bydlím v panelákovém bytě a máme povedenou rodinku nad námi..tito "lidé" mají v bytě 3 1 doslova narváno pět dětí a plus tedy dva dospělí..v celém bytě si nechali udělat plovoucí podlahy,včetně dětského pokojíčku a jelikož jsou to poměrně malé děti prožíváme doslova peklo...Navíc s nimi není rozumná domluva-kdykoliv tam jdeme tak paní argumentuje tím,že oni mají pět dětí...to jí samozřejmě nikdo nebere,ale já mám dvouměsíční dítě,které mi nespočetněkrát za den vzbudí a když je nejhůř tak musíme ven,aby se vyspal v kočáře..už mi dochází trpělivost,ale bohužel nevím jak se bránit..Pokud někdo znáte nějakou rada jak tomu aspoň trochu udělat přítrž tak sem s ní..Podotýkám,že už jsem se byla ptát na odhlučnění bytu a bylo mi řečeno,že to nemá cenu a že v této míře nepomuže vůbec nic.Děkuji za za případné rady...

alf*
hodnocení

0x

nekupuj dům, kupuj sousedy.

A je to pravda, ale kdo to ví když se stěhuje do cizího :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]